Pregătiri pentru deszăpezire! Ce măsuri a stabilit CJSU Prahova VIDEO


30 octombrie 2018

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit marţi şi a aprobat planul de măsuri pentru asigurarea condiţiilor de desfăşurare normală a activităţilor economice şi sociale în sezonul de iarnă 2018-2019. Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a explicat că în Prahova căderile masive de zăpadă şi alte fenomene meteo pot constitui factori de risc pentru desfăşurarea normală a activităţilor economice şi sociale, iar expunerea prelungită la temperaturi scăzute reprezintă un factor de risc pentru sănătatea populaţiei.

Mădălina Lupea spune că instituţiile responsabile vor fi pregătite pentru sezonul rece şi că o primă manifestare a avut loc săptămâna trecută, când ne-am aflat sub cod galben în nordul judeţului când, deşi în Ploieşti erau 11 grade Celsius, la limita cu judeţul Braşov temperatura era de -4 grade Celsius şi ningea viscolit. Prefectul Prahovei spune că nu este prematur să fie aprobat planul de măsuri pentru că deşi temperaturile au crescut, în orice moment iarna îşi poate intra în drepturi şi este firesc ca toate instituţiile să fie pregătite.

Prefectul Mădălina Lupea a explicat că sunt 31 de instituţii cu atribuţii în ceea ce priveşte gestionarea fenomenelor meteo pe timpul iernii şi că fiecare are un plan propriu de măsuri, la care se adaugă cele 104 comitete locale pentru situaţii de urgenţă, unde preşedinţi sunt primarii localităţilor. Prefectura a realizat o centralizare cu privire la datele primite de la cele 104 localităţi, cu excepţia comunei Păcureţi.

Vezi mai jos măsurile stabilite în cadrul comitetului:


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(24 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate







Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook





















Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova