Primăria Ploieşti lansează licitaţia pentru un centru modren de radioterapie oncologică


9 octombrie 2018

Conducerea Primăriei Ploieşti va lansa licitaţia pentru crearea unui centru modern de radioterapie oncologică, necesar în contextul în care, în prezent, pacienţii sunt nevoiţi să aştepte cu lunile pentru tratament similar în Bucureşti sau Braşov.

Aparatura va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, din fonduri de la Banca Mondială, iar clădirea care s-o găzduiască va fi realizată în baza unui parteneriat dintre municipalitate şi Consiliul Judeţean Prahova.

Conform studiului de fezabilitate aprobat de forul legislativ ploieştean în iulie, cheltuielile pentru construirea acestui centru sunt estimate la 9 milioane de lei fără TVA.  Finanţarea va fi asigurată atât de către Banca Mondială, cât şi Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova.

Viceprimarul Cristian Ganea a declarat astăzi că sunt toate şansele ca procedura de selecţie să fie demarată în această săptămână.

”Sperăm ca în această săptămână să demarăm licitaţia. Centrul de radioterapie va trata cancerul în profunzime şi va deservi câteva judeţe din jurul Prahovei”, a precizat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului.

Centrul de radioterapie urmează să fie amplasat în curtea Spitalului Municipal Ploieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(53 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova