Primarul Dobre, atac dur la adresa Veoliei şi a coaliţiei PSD-ALDE | VIDEO


4 octombrie 2018

Ploieştiul va rămâne la finalul sezonului de încălzire 2018-2019 fără operator care să asigure furnizarea agentului termic, iar problema a devenit prilej de atacuri şi acuzaţii grave între liderii formaţiunilor politice care se află la conducerea administraţiei publice locale.

 

Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, a susţinut joi o conferinţă de presă în care a discutat despre situaţia contractului de termoficare. Edilul a acuzat că pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local urmează să apară un proiect pentru desemnarea unei comisii de renegociere a contractului, proiect propus de consilierii PSD, care, alături de ALDE, au o majoritate confortabilă în forul legislativ.

Adrian Dobre a afirmat că, prin propunerea de a numi o nouă comisie, “PSD-ul nu lucrează în folosul cetăţenilor, ci în folosul unui operator economic”.

“Este un serviciu de utilitate publică de foarte mare importanţă, iar tariful trebuie să fie unul sustenabil, să poată fi plătit de către cetăţeni, el trebuie stabilit pe nişte baze reale. Nici până în momentul de faţă Veolia nu a venit să ne spună care sunt costurile reale de producere a energiei termice. Investiţiile făcute de către această societate nu au fost în direcţia care ar fi dus la o creştere a eficienţei acestui sistem. Numai dacă ne uităm pe rapoartele lor observăm că numai pe o bucată din reţea, pe reţeaua primară, pierderile sunt de 30%. Investiţiile, din câte am observat, sunt făcute în zona producerii de energie electrică, în detrimentul energiei termice, pentru obţinerea bonusului de cogenerare. Din aceste motive, am considerat că este inacceptabil ca tariful să crească atât de mult, nefiind în interesul cetăţenilor. Sunt surprins că se doreşte reluarea acestor negocieri, în condiţiile în care consilierii PSD şi ALDE ştiu foarte bine aceste lucruri”, a tunat primarul, care a precizat că ambii viceprimari, care sunt propuşi de PSD şi de ALDE, au participat la negocierile anterioare.

Adrian Dobre a atacat Veolia şi a spus că investiţiile făcute de companie nu au dus la creşterea eficienţei sistemului dat în concesiune, cel de termie, ci sunt făcute în zona producerii de energie electrică. Mai mult decât atât, primarul Dobre acuză că Veolia a forţat sistemul pentru a se produce cât mai multă energie electrică, în detrimentul energiei termice. Adrian Dobre spune că interesul Veolia asupra sistemului electric este cel de a obţine bonusul de cogenerare, susţinut de către Statul Român. În aceste condiţii, primarul spune că este inacceptabil ca tariful să crească atât de mult, nefiind în interesul cetăţenilor.

Edilul Ploieştiului evită însă să spună ce se va întâmpla la încheierea sezonului de încălzire, în momentul în care Veolia va închide robinetele. 

 

Vă reamintim faptul că, într-o şedinţă anterioară, consilierul local George Botez a spus că nu este o problemă dacă se reziliază contractul cu Veolia şi se încheie unul cu un nou furnizor, dar că a auzit că deja s-au făcut discuţii “pe sub masă” cu un alt operator care să preia furnizarea serviciului şi s-au pus la punct detalii, lucru care este ilegal.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(92 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 15 decembrie 2018
Statistii deprahova