Contractul cu Veolia Energie, m─ârul discordiei ├«n ┼čedin┼úa de CL Ploie┼čti. Consilierul Botez zice c─â s-au f─âcut discu┼úii ÔÇťpe sub mas─âÔÇŁ cu un alt operator


27 septembrie 2018

Dezbateri aprinse în ┼čedin┼úa Consiliului Local pe tema contractului cu Veolia Energie, societatea de termoficare din Ploie┼čti! Mihai Dogaru, directorul Veolia Energie Prahova, le-a vorbit consilierilor locali despre pierderile pe care societatea le înregistreaz─â în Ploie┼čti, din cauza tarifelor care nu au mai fost ajustate din 2011.

Mihai Dogaru le-a spus consilierilor locali c─â orice alt operator ar fi sistat furnizarea serviciului în Ploie┼čti la aceste tarife. Potrivit directorului Veolia Energie Prahova, pentru anul 2018 este estimat─â o pierdere a companiei de 77,03 milioane lei, în contextul în care pre┼úul gigacaloriei este de 186,97 lei.

Totodat─â, Mihai Dogaru a precizat c─â pe data de 14 septembrie Veolia a trimis o informare la prim─âria Ploie┼čti prin care a anun┼úat c─â va opri colaborarea la finalul sezonului rece 2018-2019.

Pe ordinea de zi a ┼čedin┼úei de ast─âzi a Consiliului Local trebuia s─â fie un proiect care prevedea ca municipalitatea s─â pl─âteasc─â Veolia suma de 18 milioane de lei, ca fiind diferen┼úa provenit─â din cre┼čterea pre┼úului combustibilului. Proiectul a fost, îns─â, scos de pe ordinea de zi a ┼čedin┼úei, iar Mihai Dogaru s-a ar─âtat surprins de acest fapt. Surprins s-a ar─âtat ┼či Eugen Cristescu, pre┼čedintele UAP Prahova, cel care era preg─âtit s─â conteste faptul c─â respectivul proiect nu a fost supus dezbaterii publice.

”Referitor la  recuperarea diferen┼úelor înregistrate de SC Veolia Energie Prahova, urmare a modific─ârii, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2018, a pre┼úului combustibilului folosit la producerea energiei termice.În data de 14 august am depus la registratur─â prim─âriei cererea de dezbaterepublica nr. 16681, pentru acest proiect aflat pe ordinea de zi. Înc─âlcarea Legii transparen┼úei decizionale în prim─âria municipiului Ploie┼čti este o practic─â veche cu care m─â lupt de 6 ani ┼či nu am inten┼úia s─â renun┼ú. Dup─â cum ┼čti┼úi, ne-am întâlnit în instan┼ú─â cu dvs, prim─âria, pentru c─â nu a┼úi vrut s─â organiza┼úi dezb─âtarea public─â solicitat─â conform legii, la fel ca în situa┼úia de ast─âzi. Procesul a fost pierdut la Curtea de Apel, dup─â ce a fost câ┼čtigat clar la Tribunal. V─â anun┼ú, pe aceast─â cale c─â am notificat Uniunea European─â despre acel proces ┼či sper ca cele trei doamne judec─âtor s─â r─âspund─â pentru modul în care au tratat legea nerespectarea legii transparen┼úei de c─âtre prim─âria municipiului Ploie┼čti.De asemenea, v─â anun┼ú c─â ieri, UAP Prahova a câ┼čtigat, PRIN SENTIN┼ó─é definitiv─â, procesul prin care contractul dintre prim─âria Ploie┼čti ┼či Veolia Energie Prahova este informa┼úie de interes public ┼či ave┼úi obliga┼úia de a ne pune la dispozi┼úie contractul împreun─â cu toate anexele.V─â rog s─â ┼úine┼úi cont de solicitarea noastr─â legal─â, de retragere a proiectului ┼či respectare a prevederilor legii transparen┼úei decizionale, pentru ca ploie┼čtenii s─â cunoasc─â motivele solicit─ârii celor 18 milioane de lei de c─âtre Veolia”, a sus┼úinut Eugen Cristescu, pre┼čedintele Uniunii Asocia┼úiiilor de Proprietari Prahova la începutul ┼čedin┼úei de Consiliu Local Ploie┼čti.

Consilierul local Gheorghe Sârbu a reac┼úionat în urma discursului lui Mihai Dogaru ┼či a criticat modul în care Veolia Energie Prahova a gestionat realizarea investi┼úiilor pe care trebuia s─â le fac─â.

În replic─â, consilierul local George Botez a spus c─â nu este o problem─â dac─â se reziliaz─â contractul cu Veolia ┼či se încheie unul cu un nou furnizor, dar c─â a auzit c─â deja s-au f─âcut discu┼úii “pe sub mas─â” cu un alt operator care s─â preia furnizarea serviciului ┼či s-au pus la punct detalii, lucru care este ilegal.

În ap─ârarea Veolia a s─ârit ┼či consilierul local Paul Pala┼č care a spus c─â el l-a rugat pe Mihai Dogaru s─â vin─â s─â prezinte situa┼úia Veolia în fa┼úa Consiliului Local, “considerând c─â este persoana care poate s─â prezinte în modul cel mai obiectiv acest lucru”. Paul Pala┼č a mai spus c─â situa┼úia în care a ajuns Veolia în Ploie┼čti este îngrijor─âtoare pentru orice manager, dup─â patru ani de pierderi.

Vezi în film─ârile de mai jos cum au decurs discu┼úiile:


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(194 vizualiz─âri)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul urm─âtor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 20 februarie 2019
Statistii deprahova