Rectificare de buget la CJ Prahova. Cum au fost împărţiţi aproximativ 9 milioane de euro


12 septembrie 2018

Luna septembrie vine pentru Consiliul Judeţean Prahova cu o majore de buget cu aproximativ 41,7 milioane de lei. Cei aproximativ 9 milioane de euro provin din cotele şi sumele defalcate din impozitul pe venit şi TVA alocate de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale şi finanţarea cheltuielilor descentralizate.

Astfel, în cadrul unei şedinţe extraordinare, care a avut loc marţi, legislativul judeţean a votat un proiect de Hotărâre privind rectificarea bugetului propriu şi a bugetelor unor instituţii de sub autoritatea Consiliului Judeţean Prahova pe anul 2018.


Problema este că o mare parte din această sumă urmează să fie folosită pentru asistenţă socială.
Concret, în bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova urmează să fie viraţi circa 18,8 milioane lei.
Ce-i drept, în documentele anexate la proiectul de Hotărâre se precizează că suma primită cu ocazia acestei rectificări va fi utilizată pentru plata salariilor în lunile septembrie şi octombrie (14,2 milioane lei) şi respectiv pentru bunuri şi servicii în trimestrul trei al anului (4,6 milioane lei), ceea ce înseamnă că, pe partea de salarii cel puţin, va mai fi nevoie de o suplimentare pentru perioada noiembrie-decembrie.
O altă parte important din buget a fost alocată pentru sprijinirea unor proiecte de modernizare propuse de primăriile din judeţ (13 milioane lei).
Totodată, consilierii judeţeni au alocat din fondurile primite de la Guvern sumele necesare pentru susţinerea programului “laptele şi cornul” (7,4 milioane de lei), întreţinerea curentă a drumurilor în sezonul rece (3,9 milioane lei), ajutarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru plata utilităţilor şi achiziţionarea unor instalaţii noi (105 mii lei), plata transportului cadrelor didactice de la şcolile speciale din judeţ (117 mii lei) sau plata unor contribuţii ale instituţiei la diverse organisme naţionale sau internaţionale (620 mii lei).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(76 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova