Primarul Adrian Dobre: În termen de patru luni de zile ar trebui să fie livrat primul lot de 10 autobuze


31 iulie 2018

Veşti bune pentru ploieştenii care călătoresc mijloacele de transport în comun. În aproximativ patru luni, aceştia vor putea să călătoarească în condiţii decente, cu noile autobuze Euro Bus Diamond, produs de compania BMC Trucks&Bus. Anunţul a fost făcut marţi, de primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre.

„Am discutat cu serviciul de achiziţii din cadrul primăriei. Nu am primit niciun fel de notificare referitoare la răspunsul care ne-a fost favorabil de la CNSC, cu privire la contestaţia făcută de un operator economic pe licitaţia legată de achiziţia de autobuze. Drept pentru care am invitat operatorul economic, pe care l-a declarat câştigător comisia de evaluare a ofertelor, în vederea semnării contractului. Mâine va avea loc această procedură, după care vom da ordinul de începere şi vom trece la primul lot de autobuze. În momentul de faţă în buget avem aproximativ 9,7 milioane de lei, aferent primului lot de autobuze. Aproximativ 10 autobuze vor fi livrate. În acest contract avem o perioadă de doi ani, ceea ce înseamnă că prindem în trei bugete: 2018, 2019, 2020. Suntem în căutarea surselor necesare de finanţare în vederea acoperirii întregului număr de 50 de autobuze aşa cum ne-am propus. Ordinul de începere va fi dat imediat după constituirea acelei garanţii. Mergem pe care o avem în buget, în urma evaluării şi rectificării de buget care va avea loc la sfârşitul lunii august. Dacă identificăm şi alte surse de finanţare vom suplimenta vom da ordin de începere cu singura menţiune că numărul minim de autobuze ce poate fi încheiat în urma unui contract subsecvent este de cinci. Deci de fiecare dată trebuie să identificăm 4,5-5 milioane de lei pentru a putea da un nou ordin de începere în vederea achiziţiei. În termen de patru luni de zile ar trebui să fie livrat primul lot de 10 autobuze“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Modelul declarat câştigător la licitaţia Primăriei este Euro Bus Diamond, produs de compania BMC Trucks&Bus, cu sediul în Ilfov. Autobuzul va avea aproximativ 12 metri lungime, un număr de trei uşi, podea coborâtă, facilităţi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, cabină închisă pentru şofer, ecrane LCD, sistem de încălzire pe timp de iarnă, monitorizare în interiorul autobuzului, în exteriorul autobuzului, toate elementele pentru implementarea sistemului de management de trafic. Au motoare diesel Euro 6 ce dezvoltă 300 CP.

Licitaţia pentru achiziţionarea a 50 de autobuze s-a încheiat la începutul lunii iunie, anul acesta.

La procedura de licitaţie s-au prezentat doi ofertanţi, BMC, care s-a clasat pe primul loc şi ISUZU. Licitaţia vizează aducerea a 50 de autobuze noi, cu motorizare pe motorină, în mai multe tranşe, împărţite până în 2020.

Oferta câştigătoare, a BMC, este de aproximativ 38 de milioane de lei plus TVA, iar licitaţia a pornit de la preţul de 50 de milioane de lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(101 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova