Scandalul ”Piaţa Centrală„ continuă! Primarul Dobre: Nu doresc să blochez acest proiect, dar vreau ca lucrurile să fie extrem de clare


5 iulie 2018

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a reacţionat în urma acuzaţiilor aduse de către viceprimarul George Pană şi directorul SC Hale şi Pieţe Ploieşti SA,Mariana Pepelea, atât în ceea ce priveşte blocarea proiectului privind reconstruirea Pieţei Centrale, cât şi legat de faptul că şeful administraţiei publice ploieştene refuză să semneze autorizaţia de demolare a unei părţi din platoul Halelor.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a organizat joi o conferinţă de presă în care a prezentat motivele pentru care întârzie semnarea respectivelor acte, explicând că proiectul în sine încă are multe neclarităţi, în special de natură juridică.
"Vreau să fie foarte clar că nu doreşte nimeni să blocheze acest proiect", a asigurat edilul, acesta ţinând să precizeze şi faptul că „Este un proiect major, este un proiect important, este un proiect pentru care avem banii respectivi, dar, înainte de toate, lucrurile trebuie să fie aşezate pe un făgaş normal, ca să nu ne trezim într-o situaţie neplăcută. De exemplu, tot pentru această lucrare am avut o autorizaţie de desfiinţare a construcţiei, emisă în anul 2015, ca să constatăm în 2016 că nu se putea pune în aplicare pentru că existau nişte proprietari pe nişte clădiri în interiorul pieţei agroalimentare, drept pentru care a început toată această situaţie juridică neclarificată nici până în momentul de faţă. Nu doresc să blochez acest proiect, dar vreau ca lucrurile să fie extrem de clare, pentru a nu ne trezi ulterior că nu putem să ducem la bun sfârşit acest demers”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Reacţia primarului vine la o zi după ce directorul Hale şi Pieţe, Mariana Pepelea, şi viceprimarul Ploieştiului, George Pană, l-au acuzat în cadrul unei conferinţe de presă că blochează proiectului privind reconstruirea Pieţei Centrale şi că refuză să semneze autorizaţia de demolare a unei părţi din platoul Halelor.
„Referitor la autorizaţia de desfiinţare parţială, ea a ajuns la semnat la mine la birou pe data de 26 iunie. Pe data de 28 am plecat într-o delegaţie. Uitându-mă pe această autorizaţie, am avut o serie de neclarităţi. Prima întrebare pe care o am este cea legată de situaţia comercianţilor care se află în perimetrul respectiv care se doreşte a fi demolat. N-am văzut propunerea celor de la Hale şi Pieţe, unde vor fi duşi aceşti operatori economici, pentru că vorbim de zeci de comercianţi care sunt în acest perimetru. Vreau să ştiu ce se întâmplă, pentru că doreşte demolarea parţială, dar cea mai mare parte a clădirii rămâne acolo, situaţia juridică din cea de-a doua parte a clădirii, care deocamdată nu are autorizaţie de desfiinţare, poate să mai dureze doi, trei, patru ani. Nu înţeleg de ce se face segmentat această desfiinţare şi nu se face în totalitate”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Vă reamintim faptul că necesitatea demolării Pieţei Centrale este dată de situaţia alarmantă a structurii de rezistenţă, expertizele efectuate de Inspectoratul de Stat în Construcţii recomandând închiderea pieţei, demolarea şi construirea uneia noi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(106 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 21 septembrie 2018
Statistii deprahova