Tensiuni între viceprimarul Ganea şi primarul Dobre pe tema închirierii spaţiilor de parcare condominiale din Ploieşti


26 iunie 2018

Tensiuni între viceprimarul Ganea şi primarul Dobre pe tema închirierii spaţiilor de parcare condominiale din Ploieşti

Subiectul privind închirierea spaţiilor de parcarea din jurul blocului a creat noi dezbateri aprinse în administraţia publică ploieşteană.Asta după ce primarul Adrian Dobre a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă că tariful ar urma să fie între 200 lei şi 300 lei pe an. 

„Sunt diverse tarife, sumele oscilează între 200 şi 300 de lei pe an pentru o astfel de parcare. Acest cuantum este stabilit prin votul Consiliului Local ca orice taxă locală“, a declarat primarul.

Primarul nu ştie încă cum va arăta regulamentul de funcţionare şi administrare şi cum vor fi protejate drepturile noului chiriaş al locului de parcare faţă de şoferii neatenţi sau rău-intenţionaţi. 

Totodată, primarul Adrian Dobre a spus că este exclus ca administrarea parcărilor condominiale să fie făcută de către SGU, societatea la care acţionar majoritar este Consiliul Local Ploieşti.

„SGU nu a dovedit că este în stare să administreze nişte parcări. Vedeţi numărul de parcări, raportat la încasările pe care le are pe parcările respective. În momentul în care din 1600-2000 de parcări pe care ei le gestionează au încasat doar 1 milion de lei pe an, asta înseamnă că este un management defectuos. A acorda şi mai multe parcări pentru a fi gestionate la fel de defectuos nu cred că este normal.

Ar fi bine-venit un serviciu care să se ocupe de aşa ceva. Noi ne dorim ca toţi banii încasaţi din aceste parcări să se îndrepte tot către parcări. Avem un deficit mare de parcări în centrul oraşului şi în anumite cartiere un deficit foarte mare de parcări. Din cauza proximităţii blocurilor, nu ai unde să dezvolţi parcări pe orizontală şi atunci ar fi nevoie de dezvoltarea unor parcări pe verticală. Sumele pe care le vom încasa din aceste taxe se vor îndrepta către realizarea acestor parcări, plus partea de îmbunătăţire a parcărilor existente, partea de întreţinere şi monitorizare etc.   Anumite străzi pot fi sistematizate pentru a face loc unor locuri de parcare. Mai sunt variante de extindere ale unor parcări existente. Aşa cum am spus există locaţii în care nu ai niciuna din cele două posibilităţi  şi atunci vom fi obligaţi să ne gândim la nişte variante pe verticală“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.  

Iniţiativa edilului şef al oraşului a fost aspru criticată de către viceprimarul Cristian Mihai Ganea. Social-democratul consideră că ar fi fost necesar ca Dobre să se consulte cu majoritatea din legislativul ploieştean înainte să lanseze valoare tarifului şi amănunte legate de acest proiect.


"Primarul Dobre nu s-a consultat cu nimeni. Nici măcar nu a informat alianţa PSD-ALDE  despre un asemenea proiect. Noi nu suntem şi nu vom fi niciodată de acord cu taxarea locurilor din parcările condominiale. Ploieştenii plătesc taxe şi impozit şi este normal să le oferi posibilitatea de a parca gratuit în jurul casei. Ideea seamănă a atentat la buzunarul ploieşteanului şi nu cred că va avea prea mulţi fani", a declarat viceprimarul PSD Cristian Ganea


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(172 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 21 septembrie 2018
Statistii deprahova