Strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere în Judeţul Prahova, în analiza Ministrului Transporturilor


14 iunie 2018

Comisia pentru transporturi şi infrastructura a Camerei Deputaţilor şi-a desfăşurat activitatea, joi, în Judeţul Prahova, având pe ordinea de zi o dezbatere referitoare la reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport rutier naţional din zona central-estică a României. Cu această ocazie s-a discutat  stadiul contractării în vederea realizării centurilor ocolitoare Comarnic şi Buşteni, în regim de parteneriat public privat.

În cadrul acestei întâlniri, membrii comisiei şi invitaţii prezenţi au analizat oportunitatea contractării segmentului Comarnic - Braşov în regim de parteneriat public privat, precum şi soluţiile aferente segmentului de centură ocolitoare a oraşului Buşteni, în scopul fluidizării traficului rutier.

Prezent la această şedinţă,  Lucian Sova, ministru al Transporturilor, însoţit de Ion Iordachescu, secretar de stat, şi  Narcis Neagă, director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a adus asigurări în ceea ce priveşte îngrijorările exprimate de către membrii comisiei cu privire la riscul de dezangajare în absorbţia de fonduri europene şi a detaliat procedurile ulterioare pe termen scurt şi mediu, în vederea realizării celor două centuri ocolitoare.

În perspectiva realizării celor două segmente, ministrul Lucian Sova a anunţat intenţia de renunţare la împrumutul negociat cu Banca Mondială,  explicând oportunitatea realizării de proiecte în regim de parteneriat public privat, în contextul noului pachet legislativ care face sustenabilă această modalitate de contractare.

În ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a reţelei de drumuri naţionale în Judeţul Prahova, la dezbatere a participat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Toader Bogdan Andrei, reprezentanţi ai localităţilor Comarnic,  Buşteni,  Valea Doftanei, Vălenii de Munte precum şi ai Prefecturii Prahova.

Trasând concluziile, membrii comisiei şi-au exprimat susţinerea privind promovarea unei propuneri legislative referitoare la reglementarea posibilităţii creării unui parteneriat între unităţile administrativ teritoriale şi consiliile judeţene, făcând posibilă reabilitarea infrastructurii rutiere din interiorul localităţilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(95 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 21 septembrie 2018
Statistii deprahova