”Război total” între Primăria Ploieşti şi Grupul Veolia! Veolia Energie, pregătită să rezilieze contractul de concesiune a sistemului de termoficare?!


13 iunie 2018

Tensiunile dintre Primăria Ploieşti şi  Veolia Energie Prahova ating cote alarmante, la mijloc fiind prinşi ploieştenii racordaţi la sistemul de termoficare!   În acest moment totul a fost generat de primele rezultate ale expertizei care se efectuează asupra contractului cu Veolia.


 Conform, directorului RASP Ploieşti, Raul Petrescu, primele concluzii nu fac decât să creeze noi nemulţumiri în rândul executivului ploieştean.


„Avem un draft pe care consultantul le-a elaborat. Suntem în stadiul în care analizăm această expertiză, atât din punct de vedere economic cât şi punct de vedere tehnic. În opinia mea, aceasta nu face decât să adâncească problemele şi să genereze o aplecare mai mare către identificarea unor soluţii. Ne străduim ca în această celulă de criză să nu ajungem la soluţia prin care să fie mărit preţul gigacaloriei. Încercăm să găsim o modalitatea prin care acesta să fie plafonat la valoarea din 2011. Cert este că acest contract expiră pe 29 aprilie 2019 şi ar trebui ca în acest an să vedem care este direcţia către care se îndreaptă Primăria Ploieşti. Sunt controverse legate de investiţii şi reparaţii. Această expertiză nu este una tranşantă şi categorică. Sunt anumite reparaţii pe care unii le-au catalogat va fiind investiţii. De fapt, operatorul actual de termoficare le cataloghează astfel, ceea ce nu este în regulă. Încercăm să ajungem la nişte concluzii care să ne plaseze pe o postură, cel puţin egală cu operatorul în momentul în care se va trece la partea de negocieri. Nu s-a ajuns la o decizie unitară  în acest sens, pentru că încă analizăm. Cert este că speranţele noastre erau ceva mai mari legate de această expertiză“, a declarat Raul Petrescu, directorul RASP Ploieşti.


Astfel, reprezentanţii Primăriei s-au întrunit miercuri de urgenţă în cadrul unei noi şedinţe a Celulei de Criză constituită de primarul Adrian Dobre. În timp ce conducerea Primăriei Ploieşti dezbătea  primele concluzii ale expertizei, la sediul instituţiei au sosit şi reprezentanţii Veolia.  


Conform unor surse din rândul executivului ploieştean,  discuţiile dintre primarul Adrian Dobre şi reprezentanţii Veolia nu au avut o finalitate, edilul şef al Ploieştiului nedorind ca tariful la gigacalorie să fie majorat. Drept urmare, aceleaşi surse au susţinut că municipalitatea nu va semna actul adiţional cu  Grupul Veolia prin care se cerea majorarea tarifului pentru ca operatorul de termoficare să îşi recupereze pierderile cumulate de 73 miliarde lei.

 
Aceleaşi surse ne-au precizat că Veolia Energie a luat decizia ca să lucreze la capacitate minimă, în sensul că nu vor mai efectua servicii de mentenanţă sau investiţii la sistemul de termoficare, ci vor asigura strict transportul agentului termic.

 Vă reamintim faptul că,  Primăria Ploieşti a încercat să poarte negocieri cu Veolia Energie Prahova, însă nu au fost unele în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă societatea de termoficare a impus anumite condiţii clare pe care municipalitatea  să le respecte, în caz contrar distribuitorul de termie va rezilia contractul de prestări servicii înainte de finalizarea lui.

Dacă se va ajunge la rezilierea contractului, municipalitatea trebuie să plătească societăţii suma de bani cheltuită pentru investiţii, valoarea fiind de aproximativ 32 de milioane euro, cu toate că reprezentanţii administraţiei publice locale susţin că în contract este prevăzut ca suma maximă a investiţiilor să fie de 25 milioane euro. 

Acum rămâne de văzut care va fi poziţia Grupului Veolia faţă de Petrolul Ploieşti. ”Gurile rele” spun că deja Veolia nu este dispusă să ofere  un buget necesar pentru promovarea în Liga 1.

 În acest moment este imperios necesar ca Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, să iasă într-o conferinţă de presă şi să clarifice toate zvonurile apărute în spaţiul public. 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(642 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 20 februarie 2019
Statistii deprahova