Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu acuză : Ploieştiul riscă amenzi de 140.000 de euro pe zi din cauza primarului Adrian Dobre


4 iunie 2018

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a lansat un atac dur la adresa conducerii Primăriei Ploieşti! Reprezentantul Guvernului a declarat că din cauza depăşirilor frecvente ale normelor de emisii din aer, în special în cazul compuşilor chimici generaţi cu precădere de traficul rutier, municipiul se află, alături de alte nouă localităţi din ţară, într-un risc ridicat de infringement.

Concret, Graţiela Gavrilescu a susţinut că din cauza poluării cu pulbere în suspensie, Ploieştiul riscă să atragă sancţiuni din partea Uniunii Europene, care pot varia între 2.000 euro şi 140.000 de euro pe zi.

În această problemă, ministrul Mediului susţine că de vină este  primar Adrian Dobre pentru că n-a comandat un studiu de trafic şi pentru că nu pune în aplicare Planul de Mobilitate Urbană Durabilă aprobat de Consiliul Local încă din decembrie 2015.

"Aceste date sunt procesate online şi ne arată în fiecare moment care sunt depăşirile normelor legale. Limita maximă admisibilă pentru pulberile în suspensie este fix de 35 de zile într-un an. Suntem în data de 4 iunie, iar municipiul Ploieşti are depăşiri în 16 zile, fără să fim măcar la jumătatea anului, deci Ploieştiul riscă să intre în procedură de infringement dacă domnul primar nu va propune un plan de măsuri pentru calitatea aerului", a anunţat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului În replică, reprezentanţii Primăriei Ploieşti spun că nu au primit până acum nicio informare din partea autorităţilor de mediu cu privire la depăşirile invocate.

Vezi în materialele video de mai jos declaraţia integrală a ministrului mediului Graţiela Gavrilescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(158 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova