PREMIERĂ! O zi fără miros de sulf în Ploieşti! Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, la aceeaşi masă cu marii poluatori VIDEO


4 iunie 2018

Premieră la Ploieşti! Timp de o zi, ploieştenii au putut să respire un  aer cât se poate de curat pentru un oraş industrializat! Asta pentru că viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului, însoţită de specialişti din cadrul ministerului, s-a aflat luni, într-o vizită în judeţul Prahova, având, în principal, ca obiective evaluarea stadiului revizuirii autorizaţiilor rafinăriilor OMV, Lukoil şi ROMPETROL şi modul în care SC UNILEVER îşi îndeplineşte obligaţiile de mediu. iar cei patru poluatori au avut ”grijă” ca reprezentantul Guvernului să nu simtă nici cel mai mic ”disconfort olfactiv”. 


În cadrul întâlnirilor, reprezentanţii acestor companii  au fost înştiinţaţi de Graţiela despre obligaţiile care se impun odată cu noile autorizaţii de mediu, obligaţii pe care cele patru companii  şi le-au asumat. Totodată, acestea au prezentat şi ce măsuri se impun şi s-au angajat să facă investiţii importante, de ordinul câtorva zeci de milioane de euro, în următoarele luni, pentru reducerea emisiilor nocive. 


Graţiela Gavrilescu a susţinut că va pune accentul pe constituirea unui colectiv de lucru care să reunească experţi de la Ministerul Mediului, Administraţia Naţională de Meteorologie, agenţii economici şi Universitatea Petrol-Gaze, dar şi pe îmbunătăţirea comunicării dintre aceste societăţi şi populaţie.

Totodată, ministrul Mediului a recunoscut că s-au înregistrat depăşiri ale normelor privind emisiile din aer, care au determinat şi disconfort olfactiv resimţit de populaţie, iar în acest sens a afirmat că procedura de revizuire a autorizaţiilor integrate va include şi acele substanţe care până în prezent nu se regăseau în măsurători, listă care a fost asumată de agenţii economici.


 Graţiela Gavrilescu a mai subliniat că toate cele patru companii trebuie să prezinte pe 15 iunie la Comisia de Analiză Tehnică diferite planuri solicitate de oficialităţi, urmând să realizeze şi lucrări specifice, din fonduri proprii, pentru reducerea emisiilor şi monitorizarea direct de la sursă a calităţii aerului.

Ministrul Mediului a amintit şi că în Parlament a fost depus un proiect legislativ care vizează monitorizarea mirosurilor, mai exact a principalilor compuşi chimici care generează disconfortul olfactiv. "Este depusă această iniţiativă legislativă, cu amendamente de la Ministerul Mediului, iar săptămâna aceasta ne întâlnim cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, să îmbunătăţim amendamentele. Sper să fie aprobată în această sesiune parlamentară", a declarat Graţiela Gavrilescu în timpul vizitei făcute la rafinăriile din Ploieşti şi din împrejurimile municipiului.

. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţiile ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(80 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova