Pensionarii şi elevii riscă să nu mai beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport în comun


17 mai 2018

În condiţiile în care reprezentanţii Consiliului Local Ploieşti nu vor vota în cel mai scurt timp bugetul societăţii Transport Călători Express, pensionarii şi elevii ploieşteni nu vor mai circula gratuit pe mijloacele de transport în comun din oraş începând cu data de 1 iulie.

Anunţul a fost făcut de primarul Adrian Dobre şi de directorul TCE, Nicolae Alexandri în cadrul unei conferinţe de presă.


Cei doi au motivat acest lucru spunând că în şedinţa Consiliului Local Ploieşti de miercuri, consilierii PSD-ALDE au blocat voit bugetul societăţii de transport public din Ploieşti, cu toate că proiectul HCL avea toate avizele necesare, iar dacă acest lucru va continua, municipalitatea nu va avea cum să subvenţioneze transportul în comun pentru respectivele clase sociale.


” Am observat cu foarte multă surprindere în sens negative ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, atunci când pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploieşti s-a aflat acel proiect care viza bugetul TCE. Am constat că a existat o premeditare a tot ceea ce s-a întâmplat pentru că într-un comunicat de presă lansat cu o zi înainte PSD –AlDE a spus că nu va vota bugetul pe un scenariu prost făcut, probabil de un avocat care îi place tot mai mult să pledeze în timpul şedinţelor de Consiliul Local, decât în sălile de judecată. Am avut surpriza să constat că acea Hotărâre nu a fost aprobată, deşi avea toate elementele necesare, iar lucrul acesta este extrem de negative pentru buna desfăşurare a activităţii Primăriei, pentru că noi suntem responsabili pentru modul în care se desfăşoară serviciile publice pe teritoriul oraşului şi bineînţeles şi pentru activitatea societăţii, dar mai ales asupra ploieştenilor. Consecinţele sunt clare pentru toată lumea! Lipsa siguranţei unui buget şi a siguranţei desfăşurării activităţii unei societăţi de asemenea importanţă poate duce la pierderea pe o anumită perioadă de timp de a dreptului de a utiliza acest serviciu public de către anumite clase sociale şi imposibilitatea plăţii a castor servicii”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploieşti, a întărit afirmaţiile edilului şef şi a susţinut că în aceste condiţii, pensionari şi elevi vor beneficia de transport gratuit doar până luna viitoare.


”Mă văd în situaţia să comunic în această conferinţă de presă că începând cu data de 1 iulie, noi nu avem prevăzute în bugetul municipiului Ploieşti sume pentru acoperirea gratuităţilor”, a şeful societăţii de transport în comun.
În replică, cei de la PSD şi ALDE au spus că după ce au apărut în presă înregistrări cu angajaţi TCE care vorbesc despre cum se fură din combustibili şi la ore suplimentare, nu doresc să gireze furtul banului public până ce o anchetă a organelor competente nu va face lumină în acest caz.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(83 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 15 decembrie 2018
Statistii deprahova