Totul a fost un circ politic! Există soluţii pentru deblocarea serviciului de deratizare şi dezinsecţie VIDEO


14 mai 2018

Scandalul privind declararea  stării de urgenţă la Ploieşti, generată de lipsa serviciilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie în oraş, s-a dovedit a fi doar un simplu circ politic.


Asta pentru că, după nenumărate şedinţe în care dezbaterile aveau conotaţie politică, în care  primarul Adrian Dobre susţinea că singura soluţie pentru a se semna un contract cu un operator care să efectueze servicii dezinsecţie/dezinfecţie/deratizare (DDD)  până la finalizarea licitaţiei este ca la Ploieşti să fie declarată stare de urgenţă, luni  edilul a venit cu o nouă soluţie! 
 

Dobre a susţinut  în cadrul unei conferinţe de presă  că a primit acordul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) pentru a putea face încredinţare directă a serviciului DDD. 


„Am avut o serie de discuţii cu cei de la ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice n.r.) . Am stat de vorbă cu dânşii şi recomandarea lor a fost de a merge pe o negociere directă petru a putea evita situaţia în care se află municipiul Ploieşti, în condiţiile în care nu avem un operator (pe domeniul Dezinsecţie/Dezinfecţie/Deratizare n.r.) care să realizeze aceste operaţiuni. Toată documentaţia, care fi elaborată, va fi transmisă către ANAP pentru un acord de principiu şi bineînţeles ca stabili dacă participă sau nu la monitorizarea acestei proceduri.  Recomandarea lor a fost ca procedura să se facă pe aproximativ două luni de zile, cu posibilitate de prelungire , dacă până atunci nu se soluţionează acea contestaţie“, a declarat Adrian Dobre.
Potrivit edilului şef al administraţiei publice locale, întocmirea documentaţiei pentru încredinţare directă ar putea dura aproximativ 10 zile, iar procedura achiziţiei ar putea dura tot cam atât.      
Încuviinţarea ANAP îl scapă de o problemă pe edilul Ploieştiului care ezita să facă această procedură din cauza licitaţiei, aflate în acest moment în litigiu.

Rămâne întrebarea de ce această soluţie a apărut după o săptămână în care s-a creat o adevărată panică în rândul ploieştenilor, timp în care primarul Adrian Dobre a susţinut că nu poate face nimic fără declararea stării de urgenţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(131 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 21 ianuarie 2019
Statistii deprahova