Problema dezinsecţiei şi deratizării din Ploieşti, la mijlocul unui adevărat scandal Politic VIDEO


10 mai 2018

Problema lipsei unui operator care să efectueze servicii de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în Ploieşti a fost transformată într-o adevărată luptă politică între cei trei lideri ai administraţiei publice.

În loc să se închidă într-un birou, să se pună la aceeaşi masă şi să nu iasă de acolo până nu găsesc soluţie, Dobre, Ganea şi Pană preferă discuţiile în public de pe poziţie de forţă.

Ce-i drept, primarul Adrian Dobre şi-ar fi dorit să îşi asume singur meritele rezolvării acestei probleme, însă pe răspunderea altora. Astfel, fără să se consulte cu cei doi viceprimari, acesta a luat decizia să anunţe că este nevoie să se declarare stăre de urgenţă, generată de lipsa serviciilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie în Ploieşti, precizând că aceasta este singura soluţie pentru a se semna un contract cu un operator până la finalizarea licitaţiei.

Şi astfel am ajuns la a treia şedinţă a Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă în care subiectul deratizării şi dezinsecţiei a căpătat un caracter politic, iar problema a rămas în continuare nerezolvată.

La finalul unor discuţii aprinse, viceprimarii Ploieştiului, Cristian Ganea şi George Pană, s-au declarat nemulţumiţi de comportamentul primarului Adrian Dobre în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi îl acuză că face jocuri politice şi că de fapt nu vrea să rezolve problema care priveşte siguranţa cetăţenilor.
Cei doi edili au spus că primarul nu i-a consultat şi nu i-a invitat să discute despre probleme, acuzând că nu li se spune niciodată nimic şi că totul se face cu uşile închise fiind puşi în faţa faptelor împlinite.
“Această şedinţă se pare că a avut un scop mai mult politic decât de urgenţă sau de alertă. Nu ni s-a dat ocazia să venim cu alte propuneri”, a declarat Cristian Ganea
“O situaţie pe care domnul primar a declarat-o ca fiind o situaţie cu potenţial pericol pentru cetăţeni a transformat-o într-un show politic şi un circ mediatic. Din punctul meu de vedere nu a avut nicio clipă intenţia să rezolve această situaţie pentru că dacă dorea o făcea fără să facă aceste pseudo şedinţe unde convoacă, în calitate de preşedinte al unui comitet local pentru situaţii de urgenţă, peste 30 de persoane dar nu lasă dreptul acestora să îşi exprime punctul de vedere”, a declarat George Pană
De cealaltă parte, primarul Adrian Dobre a susţinut că a ajuns la concluzia că nu se doreşte a se interveni rapid în rezolvarea acestei probleme.
”După cum aţi văzut seviciile deconcentrate azi au avut un vot împotrivă după ce în urmă cu o săptămână s-a votat acest plan de măsuri. Singura concluzie la care pot să ajung este că persoanele care ar fi trebuit să susţină acest demers în vederea înlăturării acestui risc la nivel de Ploieşti, şi mă refer aici la deconcentrate, care sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, puşi de PSD şi ALDE şi care nu au votat azi. Văd că această coaliţie PSD – ALDE a reuşit să destrame acest vot împotriva intereselor cetăţenilor”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Declaraţiile integrale ale celor trei lideri ai administraţiei publice locale, le puteţi urmări în materialele video de mai jos:


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(67 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 21 ianuarie 2019
Statistii deprahova