În Ploiești vor fi amenajate 20 de treceri de pietoni supraînălțate

Primăria Ploieşti a decis să supraînalţe trama stradală în zona trecerii de pietoni de la rondul al doilea, de pe Bulevardul Independenţei. Asta după ce acolo au avut loc nenumărate accidente, multe dintre ele fiind cu pierderi de vieţi omeneşti!
Însă, din nefericire, lucrarea a devenit un adevărat pericol pentru şoferii cărora le place să apese în continuare pedala de acceleraţie.

Miercuri, autoritățile ploieștene au profitat de faptul că artera de circulaţie a fost închisă pentru a permite derularea ceremoniei dedicate Zilei Europei, astfel că au fost efectuarea marcajelor rutiere la respective trecerea de pietoni.

"Am solicitat efectuarea marcajelor rutiere la această trecere de pietoni, lucrările efectuându-se astăzi. Am profitat de faptul că vremea a fost bună şi mai ales că traficul rutier pe acest tronson a fost închis. În funcţie de condiţiile meteorologice, odată cu aplicarea marcajului convenţional galben pentru o mai bună vizibilitate. Practic, necesită un timp de uscare, nefiind posibilă semnalizarea acesteia în două culori, concomitent.

Măsura a fost imperios necesară având în vedere faptul că în zonă s-au produs, frecvent, accidente rutiere şi, ne aşteptăm ca, în cel mai scurt timp posibil, să finalizăm toate semnalizările orizontale (transversale, longitudinale şi diverse) din Bulevardul Castanilor", a explicat viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, cel care a supervizat lucrările.

Astfel de treceri supraînălţate urmează să apară în aproape alte 20 de zone din municipiu, măsura fiind aprobată în comisia municipală pentru siguranţa circulaţiei, la propunerea Poliţiei Rutiere, care a prezentat o statistică privind numărul de accidente rutiere grave în care sunt implicaţi pietonii şi a recomandat realizarea unor "zebre" de acest gen, considerate mult mai sigure.