Primăria Ploieşti, fără reacţie în problema dezinsecţiei şi deratizării. Primarul Dobre, despre solicitările Prefecturii: O să analizăm


7 mai 2018

Conducerea Primăriei Ploieşti continuă să stea cu ”mâinile în sân” şi să aştepte ca prefectul Mădălina Lupea, cea care de altfel conduce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să declare starea de urgenţă, generată de lipsa serviciilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie.

Practic, conducerea Primăriei aşteptând să îşi "acopere" decizia de încredinţare directă a acestui serviciu pe semnăturile altcuiva.

Însă un lucru este clar!  Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova, nu va declara ”stare de urgenţă” până când conducerea Primăriei Ploieşti nu va  prezenta un plan de măsuri,perioada de aplicare a ”stării de urgenţă” şi obligaţiile cetăţenilor şi ale operatorilor economici în ceea ce priveşte participarea la activităţi în folosul comunităţilor locale.

Drept urmare, la trei zile după discuţiile din cadrul Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, primarul Adrian Dobre a oferit luni o declaraţie în care a susţinut că analizează solicitările Prefecturii Prahova.

 "Noi am solicitat aprobarea de către prefect a acelei stări de alertă, iar în momentul în care s-a discutat despre această stare de alertă s-a aprobat un plan de măsuri lunar care trebuie implementat de către toate localităţile. Dacă cumva Instituţia Prefectului doreşte cumva special un document, o să analizăm şi noi în special chestiunea asta, dar răspunsul va fi extrem de rapid”, a susţinut primarul Adrian Dobre.

”A fost o perioadă extrem de călduroasă, ceea ce favorizează înmulţirea insectelor. Cred că nu este cazul să ne pitim după hârtii şi proceduri într-o situaţie de genul acesta. În general, când se declară o astfel de stare, se face în regim de urgenţă, luându-se în considerare situaţia din teren", a mai adăugat primarul Ploieştiului.


Adrian Dobre a mai vorbit luni şi despre actuala licitaţie, contestată de unul dintre cei doi ofertanţi, unde administraţia locală este obligată de către Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor să reanalizeze ofertele primite. 

Primarul a anunţat că selecţia se va încheia miercuri, moment după care urmează o nouă perioadă pentru depunerea eventualelor contestaţii. 


"Nu stăm pe loc, procedura de licitaţie va fi finalizată în cursul zilei de miercuri. Ce îmi doresc este să nu mai fim blocaţi în continuare, lăsând partea politică deoparte, este o chestie mult prea serioasă ca să vedem tot felul de aprecieri şi comentarii, să spunem că nu ştim, nu am văzut, noi nu avem nicio vină. De trei ani de zile trenează această problemă. În 2015 ştim cine conducea Primăria. Cei de la PSD şi ALDE, care au acum viceprimari, erau la conducerea instituţiei la momentul respectiv. Eu cred că a arunca vina într-o singură direcţie pentru că aşa le comandă politic unii şi alţii nu mai este un subiect pe care cetăţenii să îl ia în considerare. Lucrul pe care mi-l doresc este ca această chestiune să se finalizeze cât mai repede şi toate operaţiunile aferente dezinsecţiei şi deratizării  să se facă într-un timp cât mai scurt, pentru că efectul acestei proceduri, cu cât vine mai curând, cu atât va fi mai bun. Sunt din ce în ce mai multe sesizări", a mai afirmat primarul Adrian Dobre.

Un lucru este cert! Nimeni nu îşi asumă să spună o dată clară în care în Ploieşti vor fi reluate serviciile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(79 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 15 ianuarie 2019
Statistii deprahova