Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a aprobat solicitarea primarului Dobre de a declara o stare de alertă în Ploieşti. NU există un plan de măsuri!


4 mai 2018

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit vineri pentru  a discutat asupra solicitării trimise de primarul Ploieştiului, Adrian Dobre privind declararea unei stări de alertă la nivelul municipiului în ceea ce priveşte invazia de căpuşe şi ţânţari.

 Edilul a solicitat starea aceasta şi în numele comunei Bucov , motivând acest lucru prin faptul că pe teritoriul respective localităţi primăria ploieşteană are în administrare Parcul Memorial Constantin Stere.

Discuţiile au fost unele cu adevărat tensioate deoarece primarul a început din start să se răstească la şefii de deconcentrate care îi puneau întrebări, unele deranjante. Primarului Adrian Dobre i-a acuzat de faptul că întrebările au  aspecte politice şi că nu au legătură cu starea de fapt din Ploieşti.

Prefectul Mădălina Lupea i-a atras atenţia asupra tonului pe care îl foloseşte şi asupra faptului că discuţia nu trebuie să capete o tentă politică, şi că a fost invitat la şedinţa CJSU pentru că membrii trebuie să înţeleagă de ce timp de trei ani nu s-a rezolvat problema serviciilor de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie din Ploieşti.

Printre altele, prefectul Mădălina Lupea a susţinut că în primul rând primarul nu a prezentat un plan de măsuri pentru a se declara stare de alertă. Totodată, edilul şef al Ploieştiului a fost criticat şi pentru că starea de urgentă este declarată de către preşedintele României, dar şi pentru că vorbeşte în numele altor localităţi.

Totodată, prefectul Mădălina Lupea l-a întrebat clar pe primarul Dobre ce plan de măsuri a pregătit concret primăria în sprijinul acestei solicitări de maximă importanţă, întrebare la edilul şef al Ploieştiului nu a oferit un răspuns.

 

Ce este situaţia de urgenţă?

 

Potrivit  Ordonanţei de Urgenţă 21/2004, situaţia de urgenţă reprezintă un eveniment excepţional, cu caracter nonmilitar, care prin amploare şi intensitate ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale importante. Pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate.

 

Ce este starea de alertă?

 

Starea de alertă se declară potrivit Ordonanţei de Urgenţă 21/2004 şi se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgentă.

Potrivit prevederilor legale, în localităţi, starea de alertă o declară primarul cu aprobarea prefectului. Pentru un judeţ, decizia aparţine prefectului şi trebuie aprobată de ministrul Administraţiei şi Internelor.

Zonele afectate de inundaţii, incendii sau zăpezi pot fi evacuate şi se pot acorda ajutoare de urgenţă. Pe timpul stării de alertă, se pot dispune orice măsuri care sunt necesare pentru înlăturarea stării de forţă majoră.

La final dezbaterilor,  prefectul i-a transmis primarului Dobre că a avut o argumentaţie şi documentaţie foarte subţire pentru un fost prefect. Replica nu i-a aparţinut primarului ci consilierului personal, Eugen Prună care a scrâşnit printre dinţi că pentru o zăpadă de 20 cm (în această iarnă n.r.) au putut închide şcolile, dar pentru situaţia aceasta nu se putea.

 

Într-o ultimă declaraţie oferită presei, primarul Adrian Dobre a acuzat jocuri politice locale, haosul legislativ şi ultimele guvernări.

 

 

Vezi mai jos imagini video din timpul discuţiilor:


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(128 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 15 ianuarie 2019
Statistii deprahova