TCE Ploieşti, la un pas de colaps financiar! Gratuitatea pentru elevi şi pensionari, ÎN PERICOL să nu mai fie oferită


23 aprilie 2018

Aparatul de specialitate al Primăriei Ploieşti, în frunte cu primarul Adrian Dobre şi viceprimarul Cristian Ganea, alături de conducerea Transport Călători Express SA au dezbătut luni problemele legate de bugetul TCE. 

Asta pentru că societatea de transport public se află într-o situaţie cu adevărat  critică, după ce bugetul firmei de transport public a municipalităţii nu a primit avizul Direcţiei Juridice a Primăriei şi nu a putut fi aprobat. Astfel, dezbaterile de luni aveau ca scop găsirea unei soluţii pentru ca TCE Ploieşti să nu ajungă într-un nou colaps financiar. 
Practic, conducerea Transport Călători Express Ploieşti a avertizat că neaprobarea unui buget ar echivala cu eliminarea, de la 1 iulie, a tuturor gratuităţilor.
 Ultimele probleme au plecat de la faptul că, în bugetul local pe acest an, autorităţile au aprobat o sumă aproape la jumătate faţă de necesarul pentru acoperirea acestor subvenţii acordate pentru pensionari, veterani de războim, revoluţionari sau elevi. 

Fără această diferenţă de bani, toate calculele arată că societatea va încheia 2018 pe pierdere. Or, în bugetul anual propus, conducerea TCE a previzionat, la încasări, întreaga sumă necesară, deci, automat, mai mult decât e trecut în bugetul local. 
Acesta este şi principalul motiv pentru care proiectul nu a primit viza de la Direcţia Juridică, reprezentanţii acestei structuri sugerând creionarea unui buget care să fie din start pe pierdere.

Directorul TCE, Alexandri Nicolae, a respins propunerea unui buget pe minus, amintind că societatea a încheiat anul 2017 pe zero şi că a luat măsuri importante în ultima perioadă pentru eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor. Dacă sumele alocate de la bugetul local nu vor fi majorate, societatea a anunţat că nu va mai oferi transport gratuit pentru categoriile vizate, cum ar fi pensionarii sau elevii, şi că le va solicita să îşi achite călătoriile începând cu data de 1 iulie. 
"Eu nu pot să îmi asum un buget pe pierdere. Consiliul Local trebuie să ia o decizie cu privire la subvenţia alocată în acest an, altfel există riscul să oprim transportul gratuit de la 1 iulie", a afirmat directorul TCE, care a prezentat şi o parte din problemele cu care se confruntă societatea, în mare măsură generate tot de subfinanţare, cum ar fi lipsa de investiţii în material rulant sau lipsa unor terminale la marginea localităţii dincolo de care firmele de transport interjudeţean să nu mai aibă acces. "Nu putem să facem performanţă cu nişte hârburi. Ultima achiziţie de autobuze noi a fost în 2005. Au mai fost aduse, între timp, şi acele troleibuze second hand, care ne creează mari probleme, fiind mari consumatoare de energie, pe lângă faptul că acel model nu se mai fabrică şi nu se mai găsesc piese. Şi cu trecerea unor autobuze pe GPL am avut probleme. Dacă cineva se gândeşte că va salva această societate doar pe spinarea reducerilor de personal este o greşeală. Salariul mediu net la nivelul TCE este de 2.378 de lei, comparativ cu alte sectoare de activitate nu putem spune că n-am ţinut situaţia în frâu", a mai afirmat Alexandri Nicolae în timpul şedinţei de lucru de luni.
Aşadar, după o perioadă lungă de discuţii , nu  s-a ajuns la concluzie concretă, ci doar la cea că ar trebui organizată o noua întâlnire la care sa participe şi reprezentanţii Comisiei de Buget Finanţe.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(475 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 15 ianuarie 2019
Statistii deprahova