A început campani de colectare a echipamentelor electrice şi electronice uzate


16 aprilie 2018

Oraşe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice şi electronice uzate din mediul urban, îşi continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane şi au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) în 2017, în perioada 16-20aprilie 2018,  campania „Oraşe Curateare loc înPloieşti şi Slănic Prahova.

 

După cum se ştie, Româniaare obligaţia de a atinge o ţintă de colectare de 45% a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conştientizare în rândul populaţiei în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

 

„Oraşe Curate este campania ECOTIC care urmăreşte acest obiectiv în mediul urban. Alături de autorităţile publice şi de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de oraşe din toată ţara asupra necesităţii colectării DEEE şi pune la dispoziţie puncte de colectare unde aceste deşeuri pot fi aduse şi predate spre reciclare.

 

În 2018, campania continua în Ploieşti şi Slănic Prahova, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primăriei Ploieşti, Primăriei Slănicşi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova. Între 16-20aprilie 2018, locuitorii din Ploieşti şi Slănicsunt încurajaţi să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

 

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din cele două localităţi care va preda un deşeu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare desemnate,va primi un premiu instant. Punctele de colectare sunt amplasate după cum urmează:

Ploieşti:

Puncte temporare: Complex Nord şi în faţa Halelor Centrale
Punct fix: Str. Ştrandului (depozitul si coloana auto)

Slănic:

Punct temporar: Parcare Parc Central

 

Programul de colectare este de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00.

 

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, se poate suna la numărul de telefon 0244.546.627. O echipă se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu.

 

Campania din Ploieşti şi Slănic continuă, în anul 2018, programul naţional „Oraşe Curate”, un program itinerant al Organizaţiei ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(49 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 15 decembrie 2018
Statistii deprahova