Ajutoare de la Guvern pentru familiile din Prahova afectate de alunecări de teren FOTO&VIDEO


4 aprilie 2018

Ca urmare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova din data de 31 martie  şi a aprobării de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în judeţul Prahova au fost repartizate 9 containere modulare pentru locuinţe provizorii pentru familiile ale căror case au fost afectate de alunecările de teren generate de fenomenele meteorologice din luna martie. 

Aceste module au fost distribuite joi beneficiarilor, transportul containerelor fiind însoţit de către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, comisarul şef de poliţie Mihai-Dan Chirică şi de către  colonelul Dorin Sandu Voicu, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în prezenţa prefectului judeţului Prahova, Mădălina Lupea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, dar şi a autorităţilor locale.

"Aceste locuinţe de necesitate au fost necesare pentru că, în urma alunecărilor de teren din ultima perioadă, s-au produs foarte multe pagube, inclusiv la locuinţele mai multor famili", a explicat prefectul Mădălina Lupea. Containerele au fost amplasate pe terenurile puse la dispoziţie de cele patru primării, iar reprezentanţii Electrica au început imediat lucrul pentru racordarea lor, astfel încât ele să devină funcţionale de astăzi. Predarea acestor locuinţe provizorii s-a făcut în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, comisar şef de poliţie Mihai-Dan Chirică, şi a preşedintelui Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Dorin Sandu Voicu.

"Încă de săptămâna trecută, doamna prim-ministru Dăncilă a dispus ca Ministerul Afacerilor Interne, sub coordonarea doamnei ministru Carmen Dan, să facă o amplă evaluare privind alunecările de teren. Pruin urmare, în calitate de secretar de stat, coordonator al instituţiilor prefectului, am derulat evaluarea pe mai multe paliere. Unul ar fi cel al ajutoarelor sociale care vor fi oferite familiilor defavorizate, în cuantum de 350.000 de lei. O a doua evaluare a fost legată de casele grav afectate, iar aici este meritul domnului Colonel Voicu, care a venit cu propunerea de a distribui familiilor defavorizate aceste căsuţe modulare", a afirmat secretarul de stat Mihai-Dan Chirică. "Aceste căsuţe modulare sunt echipate complet, cu paturi, saltele, cearşafuri, mijloace de pregătire a hranei, mijloace de încălzire şi sistem integrat de alimentare electrică. În funcţie de necesităţi, într-un astfel de container pot fi cazate până la opt persoane", a explicat preşedintele Rezervelor Statului.

Aceste containere au fost împărţite în funcţie de necesitate, 4 ajungând la Scorţeni, 3 la Boldeşti Scăeni, 1 la Gornet şi 1 la Predeal Sărari. Ele vor fi lăsate în administrarea primăriilor atât cât este nevoie, până când beneficiarii vor găsi o soluţie permanentă de locuit. Containerele modulare pentru locuinţe provizorii au 2,5/ 6 metri, sunt termoizolate, racordate la curent electric, fiind dotate cu mobilier, dar şi cu aragaz cu butelie şi mijloace de încălzire. 

 Toate aceste familii vor primi şi ajutoare de urgenţă de la bugetul de stat. Autorităţile din Scorţeni au identificat deja loturi de teren pentru ca familiile acestea să-şi construiască alte locuinţe. 

Înalţii oficiali au mers atât la Scorţeni, cât şi la Boldeşti Scăeni, unde au discutat atât cu autorităţile locale, cât şi cu proprietarii caselor avariate în urma alunecărilor de teren.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(51 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate







Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

























Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 12 decembrie 2018
Statistii deprahova