Natura se dezlănţuie în Prahova. Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dezbătut problema alunecărilor de teren şi a deszăpezirii DJ-urilor


19 martie 2018

La sediul Instituţiei Prefectului Prahova s-a desfăşurat   luni o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova în cadrul căreia autorităţile implicate au discutat despre situaţia din teren ca urmare a manifestării fenomenelor naturale cauzate de precipitaţiile din ultima vreme.

1.Referitor la starea drumurilor:

-întrucât contractul de deszăpezire subsecvent are o valabilitate cuprinsă între 15 noiembrie şi 15 martie, dar mai multe drumuri judeţene au nevoie de acţiuni de îndepărtare a zăpezii, Consiliul Judeţean Prahova a semnat astăzi prelungirea contractului până la 31 martie. Astfel, în cursul acestei zile, se va acţiona pentru îndepărtarea stratului de zăpadă şi polei de pe drumurile judeţene.

-în ceea ce priveşte Drumurile Naţionale de pe teritoriul judeţelui nostru, s-a acţionat cu utilaje încă de la instituirea codului meteorologic.

Atât conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, cât şi a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova au declarat că nu au întâmpinat probleme cauzate de drumuri înzăpezite.

2.Referitor la alunecările de teren:

Autorităţile locale şi judeţene monitorizează în continuare reactivarea alunecărilor de teren din mai multe localităţi. Acolo unde alunecările au afectat gospodării, proprietarii acestora au fost notificaţi cu privire la măsurile dispuse prin procesele verbale încheiate de către comisia de specialitate formată din reprezentanţii autorităţii locale, ISU Prahova, Consiliul Judeţean Prahova, IRC Sud Muntenia-IJC Prahova şi SGA Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(66 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 12 decembrie 2018
Statistii deprahova