Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, despre investiţiile majore de la Spitalul Judeţean Ploieşti şi Maternitate


8 februarie 2018

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat joi faptul că anul acesta  au fost prevăzute  în buget sume importate de bani pentru modernizare celor două unităţi spitaliceşti pe care CJ-ul le are în subordine şi anume Spitalul de Obstretică şi Ginecologie Ploieşti si Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti.

Spre exemplu,  Spitalul de Obstetică şi Ginecologie din Ploieşti va intra  într-un program de reparaţii capitale. Astfel, reprezentanţii CJ au prevăzut în buget 3 milioane lei pentru reabilitarea  etajului doi al clădirii Maternităţii, pe modelul lucrărilor efectuate anul trecut la nivelul inferior, din fonduri de la Banca Mondială.

Bogdan Toader a precizat că lucrările vor viza îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere, prin reabilitarea saloanelor, grupurilor sanitare şi holurilor.

Preşedintele  Consiliului Judeţean Prahova a ţinut să anunţe totodată că proiectul prevede şi amenajarea de toalete în toate saloanele, schimbarea mobilierului, igienizarea spaţiilor şi montarea de dotări medicale noi.

 

"Nu cu mult timp în urmă, a fost finalizat un proiect finanţat de Banca Mondială, prin care a fost modernizat complet etajul 1 al Maternităţii, inclusiv zona de terapie intensivă. Acesta arată foarte bine, iar intenţia noastră este ca, pe viitor, să aducem şi celelalte spaţii la acelaşi standard modern. În momentul de faţă, avem în derulare un proiect multianual pentru Spitalul Judeţean, unde au loc lucrări importante. Nu putem susţine în acelaşi timp un proiect de anvergură şi la Maternitate, însă decizia este ca în acest an să realizăm măcar etajul doi de aici. Vom aloca suma de trei milioane de lei şi le vom cere reprezentanţilor Spitalului de Obstetrică Ginecologie să păstreze modelul aplicat deja la etajul unu al clădirii", a explicat preşedintele CJ Prahova.

 

Drept urmare,în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti,  unitatea spitalicească ar urma să primească 8 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a condiţiilor de cazare şi 5 milioane pentru bunuri şi servicii.

Totodată,  Consiliul Judeţean Prahova a pregătit şi fondurile necesare pentru demararea proiectului de  extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe, pentru care e aşteptată o finanţare europeană în valoare de 1,7 milioane de euro, la care se va adăuga din bugetul judeţului suma de 1,5 milioane euro.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(592 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 15 decembrie 2018
Statistii deprahova