Delapidare de fonduri la Primăria Ploieşti?! Primarului Dobre:Sunt lucrări făcute pe hârtie care nu se găsesc în realitate


6 februarie 2018

În timpul dezbaterii publice a proiectului de buget local pentru anul 2018, primarul municipiului Ploieşti,  Adrian Dobre, a lansat  critici dure la adresa inspectorilor din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti.

 Şeful executivului ploieştean susţine că  aceştia nu monitorizează corect activitatea societăţilor care prestează servicii pentru municipalitate şi că  realitatea din teren nu corespunde cu prezentată pe hârtii şi pentru care primăria plăteşte sume importante de bani .

 Ba mai mult, Adrian Dobre a spus că dacă ar verifica personal activitatea SGU sau a celor de la Rosal, garantează că nu ar plăti nici măcar jumătate din valoarea facturii.

“Eu fac pariu că dacă aş putea să mă multiplic, să fiu în stradă otova pe peste tot cred că la SGU nici jumate din factură nu ar fi achitată, vă garantez. Ăsta este rolul RASP, că d-aia îl avem.

La curăţenie au venit acum că e licitaţie nouă cu nişte tarife mai mari, că aveau tarife din 2011, au ajuns salariile mai mari şi tarifele un pic mai mari. Dar vă garantez că dacă ar fi cu lupele pe ei, pe fiecare centimetru pătrat pe care îl mătură, ne-ar ajunge bugetul ăla ştiţi cum… Lejer! Trebuie să fie un ochi atent care să monitorizeze şi atunci într-adevăr găsim şi sursa financiară să facem acele activităţi sociale”, a spus primarul Adrian Dobre, edilul şef continuând să susţină că “Pe de altă parte sunt banii care vin de la primăria municipiului Ploieşti şi pe care din păcate şi aici este referire şi la Regia Autonomă de Servicii Publice nu sunt bine gestionaţi, sunt lucrări făcute pe hârtie care nu se găsesc în realitate şi care din păcate sunt confirmate de RASP. Şi uite aşa se scurg bani la anumite societăţi din bugetul local. Apropo de aia 12 milioane de lei, pentru că dacă de exemplu cei care ar verifica activitatea acestor societăţi, 12 milioane de lei din bugetul municipiului Ploieşti este o sumă mult prea mare comparativ cu realitatea din teren, iar cei care ştiu ar trebui să acţioneze. Am fost personal pe teren împreună cu reprezentanţii tuturor acestor societăţi şi s-a văzut care e realitatea din teren. Dacă doresc sume mai mari nu este absolut nicio problemă, dar aceste sume să se regăsească în teren”.

În aceste condiţii, nu avem cum să nu ne întrebăm de ce primarul Adrian Dobre nu semnalează instituţiile abilitate care pot verifica dacă într-adevăr bugetul Primăriei Ploieşti este prejudiciat.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(300 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 21 ianuarie 2019
Statistii deprahova