Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL: Este revoltătoare iniţiativa unor rectori din universităţi de a susţine numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educaţiei


31 ianuarie 2018

Tineretul Naţional Liberal condamnă complicitatea unor rectori de universităţi de a susţine numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educaţiei şi anunţă iniţierea unei forme de protest online sub forma unui hashtag: #NuÎnNumeleMeu.

Acţiunea acestora de a-l susţine pe Valentin Popa a fost aspru criticată de Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL.

“Tineretul Naţional Liberal consideră că este revoltătoare iniţiativa unor rectori din universităţi de a susţine, printr-o scrisoare deschisă, numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educaţiei. Nu doar că noul ministru a dovedit că nu stăpâneşte reguli elementare de limba română, iar termenul “agramat” din dicţionar ar putea fi ilustrat cu o poză a sa, dar atitudinea faţă de fenomenul plagiatelor nu este demnă de un ministru al Educaţiei care ar trebui să aibă toleranţă zero faţă de acest subiect. Este inacceptabil să auzim afirmaţii de tipul: “este păcat că umbrim aceste valori ale învăţământului românesc printr-o scoatere în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, cum ar fi plagiatele”, tocmai de la vârful educaţiei româneşti. În acest ritm, în curând o să fim nostalgici după Liviu Pop”.

“Susţinerea acordată de către rectori lui Valentin Popa, aduce grave prejudicii mediului universitar şi reprezintă o gravă lovitură pentru credibilitatea universităţilor pe care le conduc. Nu putem să nu remarcăm faptul că nu am auzit poziţii publice ale acestor rectori de susţinere a reformei în sistemul de învăţământ, de pildă, dar se grăbesc să susţină un ministru propus de PSD. Politica nu are ce căuta în şcoli, licee, universităţi, dar se pare că acesta este un principiu de care nu toţi rectorii ţin cont. De aceea, iniţiem o formă de protest în mediul online prin care vrem să demonstrăm că nu susţinem demersul complice al mediului universitar de a sprijini la conducerea Ministerului Educaţiei un agramat”, a continuat tânărul liberal.

Ayad Al Hasoon a lansat şi un mesaj către studenţii din România.

“De asemenea, îi invităm pe toţi studenţii, toţi tinerii din România, indiferent de crezul politic, să se ralieze demersului nostru pe reţelele de socializare. Mai exact, este vorba despre crearea unui frame la poza de profil cu un hashtag #NuÎnNumeleMeu.  Folosind link-ul următor, veţi primi o notificare în aplicaţia Facebook de pe mobil:www.facebook.com/fbcameraeffects/tryit/1986579188289412/ .

 Este important, ca tineri, să ne delimităm de aceste acţiuni regretabile girate tocmai de cei care ar trebui să apere mediul universitar de orice suspiciuni de interferenţă politică. În acest sens, Tineretul Naţional Liberal va iniţia şi alte acţiuni publice de protest”, a încheiat fostul lider al TNL Prahova, actualmente segretar general adjunct al organizaţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(133 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova