SGU Ploieşti, încotro?!Societatea se afundă în datorii!


29 ianuarie 2018

Situaţia financiară a SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL continuă să se agraveze, societatea la care acţionar majoritar este Consiliul Local Ploieşti fiind înglobată în datorii.
Mai nou societatea trebuie să plătească  peste 4,7 milioane de lei către Primăria Ploieşti, datorie care reprezintă valoarea unor lucrări prestate de SGU şi achitate de executiv în perioada 2010-2012, dar considerate supraevaluate şi nejustificate de către inspectorii Curţii de Conturi într-un raport Curţii de Conturi emis în 2014.
Drept urmare, municipalitatea a fost nevoită să dea în judecată propria societate pentru recuperarea respectivei sume, iar la finalul anului trecut instanţa i-a dat câştig de cauză, decizia judecătorilor fiind una definitivă. 

Având în vedere situaţia financiară gravă în care se află societatea, conducerea SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL a propus reprezentanţilor Primăriei Ploieşti eşalonarea la plată a sumei respective pe o perioadă de 2 ani, arătând că plata integrală într-o singură tranşă ar duce la blocarea activităţii societăţii. Executivul ploieştean a respins însă planul de eşalonare, motivând că ratele nu sunt distribuite în mod egal.
Acum forul decizional de la nivelul societăţi format din conducere, AGA şi CA, vor să refacă planul de eşalonare pentru a fi acceptat şi cuprins într-un viitor proiect de hotărâre al Consiliului Local.
Vă reamintim faptul că SGU Ploieşti datoriile  societăţii se ridic undeva în jurul sumei de 10 milioane lei. 
Mai precis, SGU are de plătit circa 4 milioane de lei către ANAF, între 4 şi 5 milioane către Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti şi 1,7 milioane către diverşi furnizori.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(139 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova