ÎNGRIJORĂTOR! Care ar putea fi efectele create de către bugetul dificitar cu care se confruntă Primăria Ploieşti


25 ianuarie 2018

Primăria Ploieşti se află în acest moment pe un butoi cu pulbere gata să explodeze din cauza bugetului deficitar cu care se confruntă executivul ploieştean. Totodată, instituţia a fost acaparată de un adevărat haos deoarece de o perioadă bună de timp la conducerea Direcţiei Economice nu există un şef care să gestioneze problemele create din cauza lipsei banilor şi care să prezinte o proiecţie a bugetului până la finele anului. 

Drept urmare, nu există zi în care directorii societăţilor la care acţionar majoritar este Consiliul Local Ploieşti să nu vină la sediul primăriei pentru a-i prezenta primarului Adrian Dobre care ar fi efectele în cazul în care ar fi nevoiţi să funcţioneze cu sumele din buget propuse de edilul şef al oraşului.

Practic, în acest moment, municipalitatea a creionat un buget cu 50% mai mic faţă de cel solicitat atât de către societăţile aflate în subordinea Consiliului Local, care se află oricum într-o situaţie financiară precară, cât şi de cele care prestează diverse servicii în oraş. Acest lucru le dă cu adevărat bătăi de cap cel care sunt nevoiţi să conducă nişte societăţi aflate oricum cu un picior în groapă. 

Spre exemplu, în cazul în care lucrurile nu se vor schimba, la SGU Ploieşti conducerea ar fi nevoită să ia în calcul concedierea unui număr important de angajaţi, în timp ce la TCE Ploieşti există atât riscul ca societatea să nu mai ofere gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru pensionari şi elevi, cât şi să reducă din numărul personalului angajat.
Surse din rândul funcţionarilor publici ne-au spus că primarul Adrian Dobre, pentru a reduce din cheltuieli şi a schimba forma actualului buget al instituţiei, ia în calcul acum şi schimbarea organigramei Primăriei Ploieşti şi reducerea numărului de funcţionari. 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(167 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova