INCREDIBIL! Ploieştiul a pierdut aproximativ 82,5 milioane lei în acest mandat al primarului Adrian Dobre


12 ianuarie 2018

Primărie Ploieşti întrece orice record negativ atunci când vine vorba despre pierdere de fonduri. După ce în 2017  municipalitatea a pierdut tot ce înseamnă finanţarea proiectelor pe fonduri PNDL (n.r. Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală),  la sfârşitul aceluiaşi an, executivul ploieştean a reuşit să piardă şi suma alocată pentru reconstruirea Pieţei Centrale. 

De această dată totul a început în urma unei întârzieri de virament a sumei de 25,5 milioane lei  aprobată de Consiliul Local Ploieşti ca şi aport de capital social la SC Hale şi Pieţe SA. 
Acest lucru poate duce acum la o diminuare consistentă a veniturilor pe care administraţia locală le va încasa în 2018. 
Povestea ultimelor fonduri pierdute  a început începe în luna decembrie a lui 2017, după ce autorităţile local au aflat de o nouă prevedere legislativă care spune, conform explicaţiilor oferite de primarul Adrian Dobre, că primăriile care au înregistrat excedente bugetare în 2016 şi 2017 vor primi mai puţini bani de la Guvern în acest an.
 Ca să diminueze valoarea totală a economiilor de la bugetul local, autorităţile au aprobat, la momentul respectiv, o majorare de capital la SC Hale şi Pieţe SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti, care a primit sarcina să se ocupe, din aceşti bani, de modernizarea platoului Halelor Centrale.
 În primele zile din 2018 s-a aflat, însă, că banii nu au mai plecat de la bugetul local către Hale şi Pieţe. Asta înseamnă o creştere cu 25,5 milioane de lei a excedentului bugetar din 2017, ceea ce, din calculele autorităţilor, va genera o scădere a veniturilor din cote de TVA pe care Primăria le va primi în acest an de la Guvern.

 În aceste condiţii,  primarul Adrian Dobre se ascunde în spatele unei decizii de a demara o verificare internă, pentru a se stabili cine este de vină pentru neefectuarea plăţii.

"A existat un ordin de ministru în data de 22 decembrie, vineri, prin care s-a decis închiderea trezoreriilor începând cu ziua de 27, practic următoarea zi lucrătoare după minivacanţa de Crăciun. Totuşi, hotărârea privind majorarea de capital de la Hale şi Pieţe fusese luată încă de miercuri, iar pentru efectuarea unei plăţi ai nevoie, în teorie, de 48 de ore. Vrem să vedem din ce motive nu s-a efectuat plata la timp", a explicat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.
În urma ultimelor decizii ale Guvernului Tudose, pentru că a încheiat 2017 şi 2016 pe plus, Primăria Ploieşti pierde aproape 35 de milioane de lei în 2018.

În concluzie, în această perioadă a mandatului primarului Adrian Dobre, municipalitatea a pierdut în total aproximativ 82,5  milioane lei


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(684 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 10 decembrie 2018
Statistii deprahova