Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu:Toate cele trei rafinării au fost de acord(...) Se va vedea clar cine poluează


17 decembrie 2017

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a anunţat  duminică  faptul că marii poluatori din Ploieşti şi din Prahova  au acceptat să încheie un parteneriat cu Administraţia Naţională de Meteorologie, astfel încât agenţii economici să cunoască prognozele  în avans, iar rafinăriile să îşi diminueze procesul tehnologic în conformitate cu presiunea atmosferică şi circulaţia curenţilor de aer pentru a se putea stopa o eventuală dispersie a substanţelor poluante.


”Toate cele trei rafinării au fost de acord la revizuirea autorizaţiei integrate de mediu să prindă staţiile de monitorizare în parteneriat cu Agenţia Naţională de Meteorologie astfel încât informaţiile pe care  ANM le dă celor trei rafinării la un anumit interval de timp, aceştia să poată să-şi sisteze activitatea în procesul tehnologic astfel încât noi, ploieştenii, să putem să respirăm aer curat şi să nu cumva să fim supuşi unor anumite valuri de emisii pentru că vântul bate dintr-o anumită direcţie, iar emisiile să se ducă într-o altă direcţie unde de fapt nu există surse de poluare a unui agent economic. În cazul acesta nu se mai pot face nici acuze între ei că nu am poluat eu, ci ai poluat tu. Se va vedea clar cel care poluează”, a susţinut Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.


Totodată, vă reamintim reamintim faptul că la Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a ajuns prima auto-laborator pentru monitorizarea calităţii aerului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(202 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateCopyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova