Misterul facturii TCE Ploieşti. De ce nu au fost viraţi banii către societatea de transport în comun


11 decembrie 2017

Un adevărat mister s-a creat în ultimele zile în jurul unei noi facturii emise de TCE Ploieşti şi pe care primăria trebuia să o plătească de urgenţă.

Asta în condiţiile în care primarul Adrian Dobre a convocat Consiliul Local Ploieşti într-o şedinţă extraordinară, special pentru a votat ca executivul ploieştean să efectueze plata către operatorul de transport public. Deşi a fost considerată o situaţie de urgenţă, conducerea primăriei nu a pus hotărârea în aplicare nici în prezent.

 Practic vorbim despre acea diferenţă dintre veniturile şi cheltuielile pe 2016 în valoare, mai nou, în valoare de 4,6 milioane de lei, sumă  pe care municipalitatea s-a angajat să o vireze către operatorul public de transport în comun.

Însă, cum în jurul primarului Adrian Dobre sunt foarte multe persoane nemulţumite de modul în care acesta gestionează problemele administraţiei publice locale, printre ele numărându-se chiar şi colegi de partid, secretul edilului şef în ceea ce priveşte ”factura misterioasă” nu a mai putut fi păstrat.

Drept urmare, conform surselor deprahova.ro, factura de la TCE ar fi ajuns în primărie săptămâna trecută, după ultima şedinţă de Consiliu Local care a avut loc miercuri. Procedural, reprezentanţii RASP trebuiau să vină să ridice factura, să fie verificată, apoi să se întoarcă la primărie pentru viza CFPP şi să fie semnată de primarul Dobre pentru ca să fie plătită.

Cu toate că luni se vehicula faptul că factura se află în continuare la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, lucrurile nu au stat deloc aşa. Conform directorului Raul Petrescu, factura a fost returnată încă de la primele ore ale dimineţii.

În concluzie, reprezentanţii primăriei nu ştiau cum să tragă de timp pentru a evita un nou scandal, implicit o nouă grevă la TCE Ploieşti, ştiind că nici de această dată nu va fi acordată viza CFPP.

Conform aceloraşi surse, toată această tergiversare a avut loc deoarece primarul Adrian Dobre avea nevoie de timp pentru a face noi schimbări la nivelul Primăriei Ploieşti, astfel încât să deblocheze această situaţie.

Aşadar se pare că ”victima edilului şef” va fi  directorul economic Viorel Boştină, acesta urmând a fi schimbat din funcţie în zilele care urmează!

Potrivit surselor amintite mai sus, primarul Adrian Dobre ia în considerare să-l schimbe pe Boştină după ce la ultima şedinţă de Consiliu Local, pe tema TCE, directorul economic le-a spus consilierilor că nu poate garanta că suma este una corectă şi că primarul poate efectua plata către operatorul de transport , chiar dacă nu va exista viza CFPP.

 Acest lucru nu i-ar fi convenit edilului-şef, care se pare că nu doreşte să-şi asume întreaga răspundere pentru plata către TCE, de unde şi insistenţele ca proiectul să fie trecut prin Consiliul Local.

Mai mult decât atât, potrivit unor surse, factura emisă de TCE către Primărie nu va primi viza CFPP, acesta fiind încă un motiv pentru care primarul ar dori schimbarea directorului economic Viorel Boştină şi să aducă un nou funcţionar public care să poată să deţină şi dreptul de Control Financiar Preventiv.

Angajaţii primăriei mai spun că Viorel Boştină nici nu a venit luni la serviciu. Reamintim că Viorel Boştină a fost numit la conducerea Direcţiei Economice la începutul lunii octombrie. Cu toate acestea, nu a preluat toate atribuţiile fostului director Nicoleta Crăciunoiu, refuzând, de exemplu, să fie persoana responsabilă cu viza CFPP, sarcină pe care i-a pasat-o unei subalterne din cadrul Direcţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(234 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateCopyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova