Reacţia Primarului Dobre după ce UAP a câştigat în instanţă anularea HCL prin care Veolia Energie Prahova a primit de la Primăria Ploiesti circa 12 milioane de lei


6 decembrie 2017

Primarul Adrian Dobre a reacţionat după ce Primăria Ploieşti a pierdut,  în prima instanţă, procesul intentat de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Ploieşti în urma căreia administraţia publică locală a plătit  pierderile înregistrate de operatorul sistemului de termoficare, Veolia Energie.

Şeful administraţiei publice locale a susţinut că nu înţelege cum s-a putut pierde acest proces şi că municipalitatea a respectat toţi paşii legali pentru a introduce un astfel de proiect de Hotărâre în plenul legislativului ploieştean.

Totodată, Dobre a precizat că se vor face verificări asupra modului în care juriştii instituţiei pe care o conduce au reprezentat Primăria Ploieşti în acest proces.

”Noi am mai avut o acţiune în instanţă făcută de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari, câştigată la momentul respectiv de către municipalitate. Dânşii au revenit...Deocamdată este prima instanţă, mai există o cale de atac pe această acţiune. În momentul de faţă verificăm cum s-a făcut apărarea respectivă pe a doua acţiune în instanţă pentru a vedea ce s-a întâmplat şi ce s-a modificat de la prima acţiune la cea de-a doua acţiune. În altă ordine de idei, acţiunea respectivă, din documentele pe care le avem, se referă la faptul că nu a existat o dezbatere publică, dar vreau să vă spun că acel proiect de Hotărâre a stat pe site-ul Primăriei Ploieşti 50-55 de zile, întrunind condiţiile referitoare la obligaţia de a aduce la cunoştinţa publicului şi bineînţeles dacă există anumite puncte de vedere ale publicului care trebuiau luate în considerare în momentul dezbaterii din Consiliul Local Ploieşti. Ne vom apăra pe această  acţiune, bineînţeles. Vom verifica să vedem ce s-a întâmplat între prima acţiune pe care noi am câştigat-o şi a doua pe care am pierdut-o. Pentru mine este un mare semn de întrebare, dar sunt în momentul de faţă în verificarea documentelor respective”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Vă reamintim faptul că vorbim despre Hotărârea nr. 421, adoptată de forul legislativ ploieştean în data de 21 decembrie 2016, prin care Primăria Ploieşti s-au angajat să plătească aproximativ 12 milioane de lei, în baza unei clauze din contractul de delegare a acestui serviciu public, pentru acoperirea pierderilor invocate de Veolia pentru perioada 2012-2015.

Tribunalul Prahova a admis cererea depusă de UAP Prahova şi a anulat hotărârea Consiliului Local. Sentinţa, pronunţată marţi, nu este definitivă, ea putând fi atacată.

Vezi mai jos declaraţia primarului Adrian Dobre pe această temă:


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(306 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 23 octombrie 2018
Statistii deprahova