Bătaie de joc pe bani publici! Diţu şi Boştină, ”Transferurile de lux” ale primarului Dobre care au creat un adevărat haos în Primăria Ploieşti


12 octombrie 2017

Prezentaţi de conducerea Primăriei Ploieşti ca salvatorii admnistraţiei publice locale, noul secretar al executivului, Laurenţiu Diţu şi noul director economic, Viorel Boştină, se dovedesc a fi două transferuri menite să blocheze şi mai mult activitatea instituţiei.

Cu toate că se vehicular că prin venirea celor doi vor fi deblocate plăţile către instituţiile subordinate municipalităţii, acest lucru nu s-a întâmplat.

Potrivit angajaţilor Primăriei Ploieşti care au stat de vorbă cu reporterii Ziarului Incomod, nu se va da drumul la bani din mai multe motive care îi au în centru pe cei doi noi angajaţi ai municipiului.

Potrivit unor angajaţi din Primărie, secretarul Laurenţiu Diţu ar fi afirmat prin birouri că nu va da aviz favorabil proiectelor decât după ce acestea vor avea vize favorabile de la Juridic şi Economic, situaţia fiind astfel identică cu perioada în care Anabelle Măntoiu era secretar. În plus, Diţu le-ar fi spus unor colegi de-ai săi că nu a venit în Primăria Ploieşti pentru a găsi soluţii astfel încât problemele să fie rezolvate şi că aşteaptă ca alte persoane să i le prezinte. Totodată, noul secretar pregăteşte o nouă procedură de întocmire a proiectelor HCL, procedură despre care gurile rele susţin că va crea adevărate blocaje şi întârzieri în întocmirea documentaţiilor necesare.

În paralel, nici la Direcţia Economică lucrurile nu stau mai bine! Noul director economic Viorel Boştină nu îndeplineşte condiţii pentru a deţine viza CFPP.

 Boştină ar fi spus în Primărie că va da „viza verbal”, dar acest lucru este inutil pentru luarea unor decizii.

Viza Controlului Financiar Preventiv este deţinută la ora aceasta de Manuela Tărăcilă, dar potrivit angajaţilor din primărie se fac tot felul de presiuni pentru ca viza să treacă la o altă persoană, întrucât Tărăcilă nu este de acord cu plăţile care au ridicat probleme atâta timp.

Se pare că presiunile au mers atât de departe încât, spun surse din primărie, Viorel Boştină a ameninţat-o pe Manuela Tărăcilă, şefa Serviciului Financiar, care deţine viza CFPP, că dacă nu face plăţile către TCE, îi va fi retrasă. Potrivit unor angajaţi, primarul Adrian Dobre intenţionează să dea o dispoziţie pentru ca viza CFPP să treacă la Mariana Gavrilă, o altă angajată a primăriei.

Refuzul angajatelor Direcţiei Economice de a semna documentele financiare pe care nu le consideră legale se pare că i-a determinat pe cei din Executivul Primărie să convoace chiar Comisia de Disciplină pentru ca acestea să fie sancţionate. În plus, angajaţii Direcţiei Economice spun că atitudinea lui Viorel Boştină lasă de dorit, pe lângă presiunile de care vorbeam mai sus, acesta vorbindu-le urât şi chiar jignindu-le.

Viorel Boştină, deşi îşi tratează astfel subordonatele, nu dă dovadă de „experienţă în administraţie” şi nu se descurcă să facă bugetele pentru 2018, astfel că potrivit angajaţilor din primărie a fost chemată să rezolve problema o fostă şefă de serviciu din cadrul Direcţiei Economice, ieşită la pensie de câteva luni.

sursa:Ziarul Incomod

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(345 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 25 septembrie 2018
Statistii deprahova