Ploieștiul, la un pas să rămână fără transport public. TCE riscă să aibă conturile blocate

Veste proastă pentru ploieștenii care circulă cu mijloacele de transport în comun. Conform directorului SC Transport Călător Express SA Ploiești, Alexandri Nicolae, societatea de transport public este la un pas ca în câteva zile să ajungă în situaţia de a avea conturile blocate, ceea ce ar însemna și imposibilitatea de a asigura acest serviciu. Asta pentru că Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti, care a câştigat acum câteva luni un litigiu cu TCE și care are de recuperat circa 15 milioane de lei, ar putea să ceară în orice moment acest lucru. 

Singura speranță a directorului Nicolae este  ca Primăria Ploiești să vireze suma de  6,6 milioane lei, fără TVA, bani care reprezintă diferenţa dintre veniturile efectiv încasate şi cheltuielile înregistrate de S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești pentru transportul de persoane la 31.12.2016.

Reprezentantul TCE a mai spun că, dacă ar primi banii aşteptaţi de la bugetul local, ar putea acoperi "baza" datoriei către SPFL, cu posibilitatea realizării unui acord pentru eşalonarea diferenţei, care constituie penalităţi şi accesorii şi pentru care firma de transport ar avea suficiente bunuri pe care să le pună ca garanţie.

Din nefericire, însă lucrurile par blocate în această privință deoarece Nicoleta Crăciunoiu, directorul Direcției Economice, nu a acordat nici în prezent viza CFPP (n.r. Control Financiar Preventiv). Și asta în condițiile în care, în urmă cu aproximativ două săptămâni, consilierii locali ploieșteni au validat proiectul de Hotărâre  în acest sens!

"Sper să găsesc soluţii în continuare cu Serviciul Public Finanţe Locale, pentru că, fără aceşti bani, societatea nu poate să încheie eşalonarea de plată. TCE nu îşi permite să reziste prelungirii acestui blocaj pentru o perioadă lungă de timp", ne-a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploieşti.

Vezi mai jos declarația integrală