Decizia privind majorarea valorii tichetului de masă la SGU Ploieşti, perfect legală. FOTO DOCUMENT


10 august 2017

O nouă decizie controversată a Consiliului de Administraţie de la Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti a creat nemulţumiri în rândul salariaţilor societăţii. Concret, personalul de la SGU s-a revoltat după ce a aflat că  în şedinţa de miercuri a CA-ului s-a decis ca valoarea tichetului de masă să scadă.

Astfel, de la 12 lei un bon, valoare stabilită în urma negocierilor purtate între conducerea SGU Ploieşti şi sindicatul din cadrul societăţii, membrii Consiliului de Administraţiei au decis să reducă valoarea la 9,59 lei. Culmea este că decizia a fost luată de către CA, fără consultarea sindicatului, aşa cum prevede legea.

Totodată legislaţia în vigoare prevede că majorarea valorii tichetului de masă poate să aibă loc doar dacă societatea se află pe profit. Deprahova.ro a intrat în posesia unor documente oficiale care arată că SGU Ploieşti a încheiat anul bugetar pe plus cu suma de 433.481 lei, ceea ce justifică decizia conducerii Serviciului de Gospodărire Urbană de  a accepta propunerea rezultată în urma negocierilor cu sindicatul.

De altfel, conform surselor deprahova.ro, se pare că la baza deciziei  de a se oferii suma de 12 lei  pentru un bon de masă a stat şi faptul că există o economie şi în cadrul capitolului bugetar în care sunt cuprinse salariile, primele şi bonurile de masă.

Acum rămâne de văzut dacă în viitorul apropiat se va reveni asupra deciziei, iar angajaţii vor primii 12 lei pentru un bon de masă, aşa cum s-a stabilit în urma negocierilor dintre conducere şi sindicat.  


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(422 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 18 iulie 2018
Statistii deprahova