Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova: Consider că s-a ajuns la un circ total în ultima perioadă în cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti


20 iulie 2017

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean şi lider al social democraţilor prahoveni, s-a arătat stupefiat despre modul în care funcţionează administraţia ploieşteană în ultima perioadă. Totodată, Toader  a compătimit modul în care primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, şi Consiliul Loca trebuie să rezolve problemele municipiului reşedinţă de judeţ acuzând funcţionarii din Primărie că nu-şi asumă nicio răspundere şi că au blocat sistematic orice proiect din administraţie.

„Am rămas dezamăgit pentru a nu ştiu câta oară după ce am urmărit online ultima şedinţă de Consiliu Local. Nu găsesc normal să se intre în şedinţă cu proiecte fără avizele direcţiilor economic şi juridic… Consider că s-a ajuns la un circ total în ultima perioadă în cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti  şi vreau să vă spun că dacă de obicei avem cu toţii tendinţa de a critica conducerea, acum nu cred că este cazul. De-a lungul ultimilor trei ani consider că aparatul de specialitate al primăriei are cea mai mare vină şi în privinţa proiectelor europene  care au fost accesate şi finanţate deficitar. Eu consider că angajaţii primăriei  au o mare problemă iar cei din executivul primăriei, având în vedere că le-au crescut acum şi salariile, ar trebui să îşi asume şi responsabilitatea pe aceste lucrări, nu mai vorbesc de proiecte de hotârâri. Eu cred că angajaţii au vina principală asupra unor situaţii care ne fac de circ. Există o alianţă majoritară în Consiliul Local , PNL, ALDE şi PSD şi cearta principală nu este una politică, pe ideologii, pe proiecte, ci este o ceartă cu angajaţii. Aşa ceva nu am întâlnit în 8 ani de zile de când lucrez la Consiliul Judeţean. Am văzut şi eu aici  atâtea şedinţe dar aşa ceva?! Vă spun sincer că nu îmi vine să cred şi nu este o singură dată. Domnul de la Juridic a spus că în lege sunt chestii ilegale (fostul şef al Serviciului Juridic n.r.) . A folosit o expresie foarte frumoasă : «Din punct de vedere economic eu nu sunt de acord să eliberez avizul juridic  pentru că nu găsesc oportună investiţia». Din ce am învăţat eu în administraţia locală oprtunitatea şi utilitatea o stabileşte consiliul local. Şi mai mult, juridicul îşi dă avizul pe partea de legalitate nu din punct de vedere economic. Dacă se repetă această situaţie şi se ajunge în cadrul şedinţei Consiliului Local fără avize la proiecte noi  (consilierii PSD-ALDE n.r) o să refuzăm să le discutăm cu toate riscurile de a împiedica o investiţie importantă. Nu putem să ne asumăm responsabilitatea pe documente care nu sunt vizate pe legalitate sau de economic. Aşa am ajuns şi la situaţia de la TCE , chiam am vorbit cu domnul primar Dobre, care chiar observ că îşi dă silinţa. A fost la Parcul Municipal Vest şi a găsit atâtea nereguli. Are bunăvoinţă, nu glumesc… Ar trebui să găsească o soluţie pentru rezolvarea acestor probleme pentru că de 7 luni  eu nu am văzut că s-a demarat vreo investiţie în oraşul Ploieşti. Legea îi protejează foarte mult pe funcţionarii publici, iar singurele variante sunt comisia de disciplină, sancţionarea şi aşa mai departe. Avem iluminatul care nu a fost adjudecat, este în procedură, deratizarea este în procedură. Eu am o părere foarte proastă în acest moment şi mai ales în urma circului care este prezentat în fiecare şedinţă de consiliu local.    Mi-e greu să cred că s-a ajuns la minimum în privinţa competenţei, resursei umane în cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti“, a declarat Bogdan Toader în cadrul unei conferinţe de presă.  

sursa:telegrama.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(224 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 17 iulie 2018
Statistii deprahova