Noi amănunte legate de cazul copilului care a fost la un pas să se înece în lacul de la Parcul Municipal Vest


13 iulie 2017

Un copil în vârstă de 14 ani se zbate între viaţă şi moarte după ce, miercuri, a fost la un pas să se înece în lacul artificial de la Parcul Municipal Vest din Ploieşti.

Martorii susţin că băiatul venise împreună cu mai mulţi prieteni  special în respectiva  zonă de agrement pentru a se scălda. La faţa locului se afla şi un paznic care a încercat să-i împiedice pe copii să intre în lac, însă tânărul a luat-o la fugă strigând către paznic ” Nu mă prinzi”.

 "Băiatul a luat-o la fugă în jurul lacului, strigând către paznic «Nu mă prinzi!», iar la un moment dat s-a aruncat în apă şi pur şi simplu a dispărut. A fost scos din apă de un om aflat în apropiere", a povestit un martor.

Paradoxal, adâncimea apei din respectivul lac artificial este de maxim 1,2 metri. Conform surselor deprahova.ro, copilul nu a prezentat semne vizibile de lovituri la cap, ceea ce poate duce la ipoteza că acesta a suferit şoc termic, în condiţiile în care tânărul a sărit în apă după ce stătuse în căldură.

Martorii au susţinut totodată că persoana care l-a scos din apă pe minor a început manevrele de resuscitare până la sosirea echipajelor de la Ambulanţă, care l-au preluat pe tânăr şi l-au transportat la Spitalul de Pediatrie, în stop cardio-respirator. Medicii respectivei unităţi spitaliceşti pediatrice au reuşit  să-l scoată din stop  cardiac, însă băieţelul respiră doar cu ajutorul aparatelor.

 În acest moment, tânărul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

În urma acestui incident, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a cerut să se facă verificări în Parcul Municipal Vest cu privire la respectarea normelor de securitate.

foto ilustrativ


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(172 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 24 mai 2018
Statistii deprahova