Uniunea Suporterilor Petrolişti:Vorbe multe, cuvinte putine. Ne rezervam dreptul de a organiza miscari legale de protest

În urma discuțiilor cu reprezentanții Primăriei Ploiești privind acordarea temporară a dreptului de folosință a mărcilor ”PETROLUL”, Uniunea Suporterilor Petrolişti a emis un comunicat de presă pe care îl publicăm integral:

Vorbe multe, cuvinte putine…

Cam acesta ar fi rezumatul intalnirilor de vineri, 26 mai, si miercuri, 31 mai, organizate la initiativa USP pentru a rezolva in mod legal si rapid problema cedarii de catre Primaria Municipiului Ploiesti a dreptului de folosinta a marcilor Petrolul catre ACS Petrolul 52. La ele au participat reprezentantii USP - George Andone (ADGA), Mugur Oprescu (LSCT) si Dragos Machitescu (Nodul Petrolist) si reprezentantii clubului Petrolul ‘52 - Mircea Dridea, Presedinte de Onoare si Cristi Vlad, Presedinte. Presedintele Cristi Vlad a invitat la aceste discutii si juristi ai grupului Veolia, care si-au luat foarte in serios rolul de sponsor al echipei, punand umarul din toate puterile la lamurirea aspectelor juridice ale cedarii dreptului de folosinta a marcilor Petrolul.

1. Intalnirea de vineri, 26 mai.
De la bun inceput s-a agreat ca intalnirea de vineri nu avea un caracter public, Primarul Municipiului Ploiesti avand doar o intalnire privata cu reprezentantii suporterilor si ai clubului, urmand ca intalnirea publica sa aiba loc miercuri, 31 mai, cand vor participa si alti reprezentanti ai autoritatilor locale. S-a dorit ca intalnirea sa isi mentina caracterul privat, de aceea sa se desfasoare fara reprezentantii presei, urmand ca reprezentantii presei sa aiba acces la intalnirea oficiala de miercuri.

Primarul Municipiului Ploiesti, dl. Adrian Dobre, a confirmat ca Raportul de Evaluare al marcilor Petrolul este in acest moment predat in mod oficial. Exista insa o reticenta ridicata de Primarie, legata de faptul ca evaluatorul a propus o singura metoda de evaluare in cadrul raportului. In acest sens, Primaria a simtit nevoia unor clarificari referitoare la procedura de evaluare, cerere trimisa in scris evaluatorului. Ca urmare a acestei cereri evaluatorul a solicitat documente suplimentare de la Primarie, care, de fapt, aveam sa aflam miercuri, trebuiau si trebuie cerute de la Via Insolv. In acest moment se asteapta raspunsul oficial al evaluatorului cu privire la solicitarea Primariei, sperandu-se ca pana la intalnirea oficiala de miercuri acesta sa dea raspunsul care sa aduca clarificarile necesare.

Primaria doreste sa cesioneze dreptul de folosinta a marcilor Petrolul pe baza de licitatie publica. Juristul Veolia a anuntat ca a fost studiata cu atentie problema marcilor si ca exista o cale legala de incredintare directa, provizorie, pentru un an, a dreptului de folosire a acestora. Tot la intalnirea oficiala de miercuri, juristii de la Veolia doresc sa prezinte in mod oficial propunerea fundamentata juridic pentru incredintarea directa, provizorie, pentru un an, a dreptului de folosire a marcilor Petrolul catre ACS Petrolul 52.

Reprezentantii USP si ai ACS Petrolul 52 si-au manifestat dorinta ca impreuna cu Primaria sa fie gasita calea legala de obtinere a dreptului de folosinta a marcillor Petrolul pana la data de 15 iunie cand va avea loc inscrierea oficiala a echipei in meciul de baraj pentru accederea in Liga a 3-a, astfel incat incepand cu meciurile de baraj si apoi cu Liga a 3-a echipa sa redevina in mod oficial PETROLUL PLOIESTI.

2. Intalnirile de miercuri, 31 mai
Miercuri, 31 mai, la ora 11:00 a avut loc intalnirea oficiala a delegatilor USP si ai ACS Petrolul 52 (aceiasi de vineri), cu membri ai autoritatii locale, primarul Adrian Dobre fiind insotit de viceprimarii Cristian Ganea si George Pana, secretarul primariei Anabell Mantoiu, directorul economic Nicoleta Craciunoiu, precum si de reprezentanti ai partidelor reprezentate in Consiliul Local.

Primarul Adrian Dobre, dupa ce vineri isi exprimase convingerea ca pana miercuri vor veni clarificarile solicitate din partea evaluatorului, a mentionat ca marti a reusit sa ia legatura cu acesta si ca in termen de zece zile va sosi raspunsul solicitat.

Conform promisiunii facute vineri, reprezentantii Veolia au venit cu propunerea fundamentata juridic prin care se solicita incredintarea directa, provizorie, pe un an, a marcilor Petrolul catre ACS Petrolul 52, propunere considerata insa fara fundament juridic de catre secretarul primariei.

Dupa lungi si sterile discutii (impanate en gros cu ciupituri politice si replici acide intre distinsii politicieni), s-a convenit ca marti, 6 iunie 2017, ora 11:00, sa fie organizata o noua intalnire de lucru in care sa se analizeze in continuare (in ciuda celor zece luni scurse deja de la prima discutie oficiala pe aceasta tema) modalitatea rapida de acordare provizorie a dreptului de folosinta a marcilor Petrolul catre ACS Petrolul 52, pana la finalizarea evaluarii si a procedurilor legale in vederea cesionarii (sedinta de Consiliu Local pentru aprobarea raportului de evaluare, elaborarea caietului de sarcini pentru licitarea dreptului de folosinta a marcilor Petrolul, organizarea licitatiei propriu-zise, s.a.m.d.). Timpul pana la inscrierea la barajul pentru promovarea in Liga a 3-a organizat sub tutela FRF este extrem de scurt pentru un astfel de proces.

Avand in vedere toate acestea, Uniunea Suporterilor Petrolisti isi manifesta, inca o data, stupefactia, pentru modul in care este tratata de catre autoritatea publica locala aceasta problema extrem de stringenta pentru o mare masa a cetatenilor Ploiestiului, si adreseaza reprezentantilor Primariei Municipiului Ploiesti urmatoarea intrebare in mod public:

Este legala din punct de vedere juridic si economic, incredintarea directa catre ACS Petrolul 52 a marcilor Petrolul avand ca fundament juridic Legea 84/1998 si Legea 1134/2010?

In final, vrem sa asiguram intreaga suflare petrolista ca lupta inceputa in iulie 2016 continua si ca USP a fost, este si va fi acolo, in prima linie a acestui razboi dificil si de uzura. Pana la izbanda finala…Dar mai ales dupa aceea!

In cazul in care, daca pana la termenul limita in care FRF va solicita inscrierea in competitie a cluburilor de fotbal participante in Liga a 3-a , ACS Petrolul 52 Ploiesti nu va avea dreptul de folosinta a marcilor Petrolul, ne rezervam dreptul de a organiza miscari legale de protest la care vor fi chemati sa participe toti cei care iubesc neconditionat unica echipa de fotbal Petrolul Ploiesti.

Multumim,
Uniunea Suporterilor Petrolisti