Viceprimarul Cristian Ganea: Ne-am propus să demarăm proiectul privind construirea unui complex sportiv la standarde europene.

Conducerea Primăriei Ploiești ia serios în calcul ca începând cu acest an să demareze un proiect privind construirea unui complex sportiv la ieșirea din oraș.
Potrivit viceprimarului Cristian Ganea, municipalitatea a identificat un teren de aproximativ 15 hectare, aflat în spatele Hipodromului, unde municipalitatea își dorește să construiască un bazin olimpic de înot, un teren sintetic de fotbal la dimensiuni regulamentare și o pistă de atletism.


” Ne-am propus să demarăm proiectul privind construirea unui complex sportiv european. Am trimis o adresă la Compania Națională de Investiții pentru realizarea unui bazin olimpic. Dorim alocarea unei suprafețe de două hectare. Se discută și despre realizarea unui teren de fotbal. Totodată  vrem, ca tot aici, în spatele Hipodromului, să facem și o pistă de atletism", a declarat viceprimarul Cristian Ganea.


În ceea ce privește terenul de fotbal, reamintim faptul că  va fi construit în parteneriat cu AJF Prahova, cu fonduri de la UEFA prin FRF. Forul european acordă 200.000 de euro, cu condiția ca terenul să fie omologat, iar autoritățile locale să spună la dispoziție spațiul amenajat în acest scop.


Acum conducerea Primăriei Ploiești așteaptă să primească răspunsurile de la Compania Națională de Investiții (CNI) și de la Federația Română de Fotbal legat de modul în care vor fi finanțate și demarate proiectele. În momentul în care acestea vor sosi, administraţia ploieşteană ar putea demara procedurile pentru  elaborarea unui studiu de fezabilitate şi a proiectului.