Recomandări pentru ploieșteni – Atenţie la ţurţuri!

Primăria municipiului Ploiești a emis un comunicat de presă în care le reamintește ploieștenilor, persoane fizice și juridice, că au obligația de a înlătura zăpada, gheața sau poleiul de pe trotuarele din dreptul locuințelor sau sediilor firmelor, în vederea asigurării deplasării în condiții adecvate.

”Pentru a se evita aplicarea de amenzi contravenționale, vă informăm faptul că, în conformitate cu H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești,  “neefectuarea sau efectuarea necorespunzătoare de către persoanele fizice sau juridice a operațiilor de menținere a curățeniei, înlăturare a zăpezii, gheții sau poleiului, a trotuarelor și rigolelor (inclusiv a grătarelor gurilor pluviale), din dreptul locuințelor sau sediilor” constituie contravenție, iar sancțiunile ce pot fi aplicate de Poliția Locală Ploiești  sunt cuprinse între 500 și 1500 de lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

 

Totodată, solicităm cetăţenilor să acorde o atenție deosebită îndepărtării ţurţurilor formaţi la nivelul acoperişului imobilului sau oricărei alte construcţii, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în cele mai sigure condiţii.

 

Acolo unde situaţia se impune, iar gradul de dificultate în îndepărtarea ţurţurilor este unul mărit, cetăţenii sunt rugați să semnaleze aceste cazuri apelând Dispeceratul Primăriei Municipiului Ploieşti, la numărul de telefon 0244/984, respectiv Dispeceratul Poliției Locale Ploieşti la telefon 0244/954”, se arată scris în respectivul comunicat de presă.